Pànxing Berguedà

24, juliol del 2024

Search
Close this search box.

24, juliol del 2024

Entrevistes – Berguedà

Xavier Ribolleda, responsable del nou projecte de Cal Majoral

Berguedà
d0409b5a1418ed675235c23ff7992475.jpg

Preservar la qualitat del producte i que aquest sigui, en la mesura del possible, de proximitat és el que busquen la majoria de gourmets i amants de la gastronomia. I tot això és el que trobaran a partir d’ara al restaurant Cal Majoral. Però tota bona cuina destaca pel toc personal que hi dóna el cuiner i, en aquest cas, qui n’agafa les regnes complint el seu somni és Xavier Ribolleda.

 Xavi, arribes a Cal Majoral després d’una llarga i consolidada trajectòria darrere els fogons.
Per a mi tornar a casa i tenir el meu propi restaurant era un somni. I poder-ho fer en aquest espai, on a més compartirem projecte amb l’Elisabet Rubio, la meva dona, que portarà la part de l’hotel (amb un total de 10 habitacions), és més del que esperàvem. Ens haurem d’adaptar a aquest canvi de vida… Si bé és veritat que jo durant els últims anys m’he dedicat a la formació i és una feina que m’agrada i que em donava certa tranquil·litat i bons horaris, trobava a faltar el ritme de la cuina d’un restaurant. Els cuiners sempre tenim el cuquet de la restauració, ho portem a la sang i el soroll de les olles ens crida. Cal Majoral és ara el nostre projecte de futur, espero poder-me jubilar aquí.
 
 El que més pesa en la teva carrera és l’estada durant 11 anys a Els Casals, al costat d’Oriol Rovira…
D’ell, n’he après moltíssim. Ell ha estat la clau en la meva carrera com a cuiner. Quan vaig plegar necessitava un canvi de ritme, volia ser pare, i la meva etapa de formador també m’ha aportat moltes coses bones.
 
 De la teva etapa com a professor de l’escola d’Hostaleria d’Osona (a Tona) què te n’emportes?
Doncs una gran experiència i bona part de l’equip. Durant els anys que he estat allà he vist com treballen els alumnes i a la cuina de Cal Majoral me n’he portat els que crec que millor treballen. Hem fet un bon equip i això a la cuina és fonamental. Com a cap de cuina tindré el Joseph Rasos (Joe), que ha estat treballant a El Disfrutar, i de les postres se n’encarregarà l’Andrea Caro, que també ha pogut completar el seu aprenentatge a l’Escribà.
 
 
 I tot això com es traduirà al plat?
La intenció és continuar cuidant la cuina tradicional catalana però donant-li aquell toc personal, el rock and roll que li dic jo. Per posar algun exemple, d’aperitius tindrem uns bombons líquids de vermut negre amb suc de taronja i pa de plata o uns dunkins de foie-gras d’ànec amb gelatina de PX, cacauets caramel·litzats i Atsina Cress. Parlant de segons, tindrem plats com el xai lletó de Cal Pauet confitat amb mini-pastanaguetes rostides, ras el hanout i crème fraîche de recuit de drap amb menta i escalunya o un carpaccio de gamba de Palamós amb essència del seu cap, tomàquets pera marinats amb vinagre a la vainilla i germinats de coriandre. 
 
 Ja salivo… I això sense parlar de les postres… I tot això a la carta i amb possibilitat de menú?
Entre setmana farem un menú de 16,50 euros que al cap de setmana serà de 30. També tenim previst oferir dos menús degustació. El primer, anomenat IPSA, constarà de 2 aperitius, un entrant fred, un entrant calent, un plat de peix, un de carn, prepostres i postres, tot per 45 euros. L’altre menú degustació serà l’SPONOLIA (Espunyola en llatí) i constarà de 3 aperitius, 7 plats, prepostres i postres, tot per 65 euros.
 
 A partir de quin dia podrem gaudir de totes aquestes delícies?
Doncs a partir del 25 de juliol tindrem les portes obertes. I ho farem esperant que la gent s’hi senti com a casa. De fet, ens estrenem el 22 amb un casament i ja fa dies que la cuina treballa fent proves i agafant el ritme.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.