Pànxing Berguedà

13, juny del 2024

Search
Close this search box.

13, juny del 2024

Esports – Berguedà

Afició amb ADN Berguedà

Berguedà
j
Fa sis dècades que l'Handbol Berga, és una de les entitats punteres de la ciutat. Els darrers anys s'ha pogut recuperar l'ànima del club i les tardes de dissabte al municipal ja es tornen a viure amb passió. L'aura del club més social que mai ha transformat el municipal, un pavelló gros i fred, en una olla pressió on la grada és el veritable revulsiu de l'equip que dona l'empenta per assolir les victòries Berguedanes.

Per entendre la passió per l’Handbol Berga hem de retrocedir uns quants anys, un equip fet a base de “pit i collons”, que jugava a l’antic municipal, un pavelló amb les grades a peu de pista on els jugadors podien notar l’alè del públic, un polvorí que aconseguia capgirar partits a base de pressió. La grada plena a rebentar, la rutina de famílies desplaçant-se al municipal a gaudir de la tarda del dissabte, veure aquell equip encapçalat per Expósito, que consagraria l’època durada del club.
Amb el pas al pavelló nou, amb la pista més lluny es va perdre aquesta calidesa, aquesta pressió que exercia, una grada que quedava lluny del seu equip, a base d’anys i de mals resultats esportius, també la falta de relleu en l’equip.

Després d’uns anys incerts, però, quelcom va canviar, quan semblava que el club estava condemnat i amb tan sols 3 equips, un grup d’amics varen començar a rememorar aquelles tardes al municipal, engrescant a reomplir-lo per no deixar sol aquell equip. Pavellons plens, busos per acompanyar l’equip, el somni arlequinat tot just començava.
Gràcies a uns bojos que van creure en aquell equip, sumant al compromís de treballar pel bé del club, formant part de la nova junta, van aconseguir despertar aquella passió adormida, de ser quatre gats a la graderia a ser més de cinc-centes animes al municipal. D’un pavelló fred a un pavelló viu, amb ànima, on fins i tot les parets parlen de l’historia del club i sent de nou el revulsiu de l’equip, l’Infern arlequinat.

L’èxit del municipal s’ha vist recompensat amb diversos premis a nivell comarcal i català que han reconegut la tasca de l’Handbol Berga i la seva afició (@handbergafans).

Durant seixanta-un anys s’han viscut vetllades històriques al municipal i seguint amb la dinàmica dels darrers cursos tot fa esperar un futur dolç amb moltes jornades de passió i handbol Berguedà.

L’Handbol Berga actualment és un club que desenvolupa la seva principal activitat, al voltant d’una acció social molt marcada, és una de les entitats punteres de la ciutat, però buscant consolidar-se a la comarca. Amb els anys, el club ha adquirit una dimensió més enllà de l’estrictament esportiva, comprometent-se amb la comarca, el país i també contribuint en diverses causes benèfiques. De la mateixa manera, l’handbol Berga ha volgut tenir una veu pròpia en l’esport femení, posant en valor el paper de les aficionades i jugadores del club.

L’Handbol Berga és l’únic club supervivent d’una comarca històricament amb tradició d’handbol, on malauradament els seus equips (Puig-reig i Guardiola) van anar desapareixent. Per això des del club es creu fermament en tres pilars, la formació de la pedrera, la promoció arreu de la comarca i el besant social.

Si vols descobrir el somni arlequinat, tant com a jugador com aficionat no dubtis a visitar-nos al municipal, descobriràs una família que ens deixarem la pell per fer del municipal i la comarca un lloc màgic per fer història plegats. T’esperem.

Per vèncer cal, anar-hi, anar-hi i anar-hi.

Si t’ha agradat llegir Afició amb ADN Berguedà, també et pot interessar Novetats a la Marxa Berga-Santpedor 2023.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.