Pànxing Berguedà

4, març del 2024

Search
Close this search box.

4, març del 2024

Esports – Berguedà

La BRB Memorial Xavi Batriu commemora el 25è aniversari de la prova esportiva amb un esdeveniment festiu i col·lectiu

Berguedà
memorial xavi batriu

La Berga-Rasos-Berga Memorial Xavi Batriu celebra els 25 anys!

Es tracta d’una de les curses de muntanya més antigues i amb més història de Catalunya, que es durà a terme el dissabte 29 d’abril a la tarda. La plaça de Sant Pere serà l’epicentre de la prova esportiva que inclourà una variada oferta gastronòmica i actuacions musicals per convertir l’esdeveniment en una celebració multitudinària. La prova està organitzada pel Club Esquí Berguedà i l’Ajuntament de Berga amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Berguedà, el JAB Berga, els Castellers de Berga, Bergacomercial i el suport de Dynafit i Vull la nit!

memorial xavi batriu

Un quart de segle d’esport i cultura

Clàudia Sabata, presidenta del Club Esquí Berguedà, ha explicat que “tenim per davant una cursa espectacular, però també serà un dia especial. Teníem ganes de celebrar aquests 25 anys, no només amb un esdeveniment esportiu sinó també festiu, i esperem que tant els corredors, com la gent de Berga i el Berguedà s’impliqui i vulgui celebrar-ho amb nosaltres”. Sabata ha agraït la tasca dels 150 voluntaris i voluntàries que donen suport a la prova realitzant diferents tasqus logístiques i ha convidat tothom qur vulgui col·laborar en l’organització de l’esdeveniment a contactar amb l’entitat.

Ivan Sànchez, alcalde de Berga, ha felicitat l’entitat per l’efemèride i ha recordat “les persones que van fer possibles que la BRB naixés, així com totes les persones que han participat en la prova al llarg d’aquests 25 anys, al principi amb un format de caminada o passejada i, posteriorment, amb una cursa gairebé a contrarellotge”. L’alcalde també ha volgut destacar la vessant cultural de l’entitat esportiva impulsant “sortides i xerrades per reivindicar la comarca. Això fa que sigui una entitat transversal”.

Modalitats de la prova

La 25a BRB Memorial Xavi Batriu comptarà amb diverses modalitats: 

  • Berga-Rasos-Berga (26 km). Inici: plaça de Sant Pere. Hora: 16:30 h. La prova transcorre per algunes de les muntanyes més emblemàtiques del Berguedà com per exemple la Figuerassa, els Rasos de Peguera i Queralt. 
  • Berga-Queralt-Berga (13 km). Inici: plaça de Sant Pere. Hora: 17 h. Cursa de muntanya que transcorre per Garreta, Fumanya, el camí de l’Aigua i el santuari de Queralt.   
  • Descens Xavi Batriu (13 km). Inici: Xalet-Refugi dels Rasos de  Peguera. Hora: 16:30 h. La prova s’inicia al Refugi dels Rasos de Peguera i continua  per la Coma dels Anyells, Puigventós, la Creu de Campllong, el camí de l’aigua, Queralt, Sant Pere de Madrona, Fumanya, el mirador de Berga, el Castell de Berga, la plaça de Santa Magdalena i la plaça de Sant Pere.
  • Petita BRB (recorregut circular). Data: 14 de maig. Lloc: Estació dels Rasos de Peguera. Hora: 11 h. Enguany, la prova infantil forma part de la copa catalana de promoció trial. 

Teixit esportiu, cultural, social i comarcal  

La plaça de Sant Pere no només serà el punt de sortida i arribada de les curses de muntanya, sinó que també serà un pol cultural i gastronòmic que permetrà dinamitzar el cor de la ciutat gràcies a l’associacionisme local. D’una banda, els Castellers de Berga impulsaran una vetllada musical que comptarà amb l’actuació musical del grup de versions Sicuta i una sessió amb els punxa discos Anís i Moscatell. Jordi Serra, membre de la junta dels Castellers de Berga, ha animat tothom a participar en la celebració dels 25 anys de la prova i ha assegurat que “hi haurà ambient i moviment a la plaça de Sant Pere durant tota la tarda i fins a la matinada”.

Bergacomercial participarà en l’esdeveniment oferint una oferta gastronòmica de tapes, a la plaça Dr. Saló. Aquest espai donarà servei a les persones que s’acostin a veure la cursa i vulguin menjar alguna cosa, però també es proporcionarà el sopar a les persones participants i voluntàries de la prova mitjançant la col·laboració de l’Associació Juvenil Geganters de la Font del Ros. Xavi Orcajo, president de Bergacomercial, ha comentat que l’entitat comercial facilitarà la bossa que s’entrega als corredors i corredores que conté els productes de marxandatge dels patrocinadors de la prova. Orcajo ha esmentat que “això farà que veiem 200, 300 o 400 esportistes passejant i fent marca de la ciutat i el seu teixit comercial”.

El Consell Comarcal del Berguedà també col·laborarà en l’organització de la prova aportant els contenidors de les diferents fraccions de residus per facilitar la recollida selectiva durant la cursa i els actes que se celebraran posteriorment. També proporcionarà les cintes reutilitzables de marcatge dels itineraris de les proves, uns mapes que inclouen els itineraris de les tres modalitats de la cursa i el transport dels participants que participen en la prova del Descens Xavi Batriu. El conseller comarcal d’Esports, Abel García, ha destacat les fites assolides per la BRB en el calendari esportiu català i estatal en els 25 anys d’història de la prova i ha comentat que “des de l’ens comarcal ens posem al costat de les diferents entitats i de l’ajuntament per intentar fer un salt qualitatiu i treballar també altres temes importants com el respecte al medi ambient”. 

Font: Ajuntament de Berga

Si t’ha agradat llegir la notícia La BRB Memorial Xavi Batriu commemora el 25è aniversari de la prova esportiva amb un esdeveniment festiu i col·lectiu, també et pot interessar llegir L’esquiadora berguedana Aura Coronado, classificada per participar al Festival Olímpic de la Joventut Europea “Eyof 2023”.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.