Pànxing Berguedà

23, abril del 2024

Search
Close this search box.

23, abril del 2024

Gastronomia – Berguedà

Hostaleria i Turisme proposa un sopar gastronòmic de la caça i la tòfona

Berguedà
Pla detall de tres peces de tòfona. Imatge publicada el 21 de gener del 2020. (Horitzontal)
La cita serà el dijous 29 de febrer al local social de Castellar del Riu.

Després de l’èxit dels sopars maridats de la campanya del bolet i a petició dels clients, Hostaleria i Turisme prepara un sopar gastronòmic que pretén acollir un centenar de persones al local social de Castellar del Riu el pròxim 29 de febrer. “Tenim ganes de mostrar el potencial de la cuina de la caça i la tòfona a més de reunir en un sol sopar part dels restaurants participants a la campanya” explica la presidenta d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, Sílvia Culell. Tampoc es descarta que alguns dels restaurants, de manera individual, proposin sopars temàtics pels seus clients mentre duri la temporada (fins el 15 de març).

La cita dels dijous de sopars maridats de la Cuina del Bolet durant la tardor va convertir-se en habitual per molts dels participants que, aquesta vegada, han tornat a demanar un esdeveniment d’aquest tipus. “Els sopars maridats als restaurants tornaran, segur, han tingut una gran acollida i no ho volem deixar perdre”, afirma Culell, però feia temps que des d’Hostaleria i Turisme es volia fer un acte més multitudinari i aquesta ha estat la millor excusa. 

El sopar es farà també en dijous, a prop dels boscos berguedans, al local social de Castellar del Riu i hi haurà una bona representació del sector de la gastronomia, la caça i la tòfona. “No només volem que la tòfona i la caça siguin les protagonistes al plat, també entre el públic, amb gent representativa del sector que ens explicaran coses mentre gaudim menjant”. La intenció del sopar és també la de reivindicar una cuina que és de territori, de proximitat i que, a més, té projecció. “Cada vegada hi ha més gent interessada en aquests 

productes, no només per les seves possibilitats a la cuina sinó per tot el que suposa en quan a sostenibilitat”. En aquest sentit la presidenta de l’entitat també ressalta que “estarem pendents de totes aquelles accions que l’administració pugui fer a favor de fer més accessible la caça dels nostres boscos als restaurants”, fent menció de la necessitat de tenir un escorxador de caça o facilitar l’accés d’aquesta als restaurants de la comarca.

El sopar que se celebrarà el pròxim 29 de febrer a les 20.30h al Local Social de Castellar del Riu costarà 50 euros. S’oferiran 6 plats de caça i tòfona que es maridaran amb els corresponents vins, i comptarà també amb els col·laboradors i patrocinadors que ja va tenir la Cuina del Bolet, el celler Oriol Rosell i la DO Pla de Bages que tornarà a oferir premis pels participants al sopar.

Per participar-hi cal fer la inscripció i el pagament de manera prèvia abans del 20 de febrer als següents restaurants: Els Roures (93 821 35 61), La Cabana (93 821 04 70) i La Barana (93 821 90 75).

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.