Pànxing Berguedà

18, abril del 2024

Search
Close this search box.

18, abril del 2024

Gastronomia – Berga

Neix Vidalba, el vermut de Patum

Berga
c0a18c7781f4a5aeb63d763e22c0c9b4.jpg
Aquest any la festa tindrà una nova beguda dedicada, un vermut ideat per la sommelier berguedana Sílvia Culell, col·laboradora d’aquesta revista. Serà un vermut i, tal com explica, “és la meva manera d’aportar una cosa més a la festa, i la manera d’unir dues de les meves passions: el vi i la Patum”.

Feia temps la idea li rondava pel cap i aquest any, amics i família la van animar a tirar-ho endavant. De moment, n’ha elaborat una petita producció que es posarà a la venda –dies previs a Patum– als principals restaurants i botigues especialitzades de la comarca. La voluntat, però, és que sigui una beguda per a tot l’any. Una beguda per regalar i també per gaudir de tot el que envolta la cultura del vermut. Tot i que “la Patum és el marc ideal per gaudir-ne”, afegeix,  “la voluntat és que amb el vermut puguem recordar la Patum tot l’any, com ho fem tots els que estimem la festa”.
 
La nova beguda es basa en la recepta tradicional del vermut. La base, un vi de Garnatxa negra i, per afegir singularitat a la barreja d’herbes, s’ha comptat amb l’assessorament del biòleg Pere Aymerich i l’experta en herbes remeieres Conxita Carreras, tots dos berguedans, per incorporar-hi algunes de les plantes que el fan especial i que es poden trobar a la comarca. D’aquestes, en destaca la sajolida, el te de roca i el saüc.
 
Pel que fa al nom, Culell explica que s’ha inspirat en la comparsa de la Patum en la qual més ha participat: els plens. “Per a mi, les olors són vitals per crear emocions i records. La vidalba i l’olor que aquesta deixa a la plaça després d’un salt de plens no podia embotellar-la –de moment–, però sí batejar el vermut amb aquest nom i incorporar-hi les herbes de casa, a més de vincular-ho a un moment que també forma part de la festa: anar a fer el vermut després de la Patum de lluïment, és la meva manera de contribuir-hi”. Davant la impossibilitat d’incorporar la vidalba al vermut (no és una planta aromàtica), s’ha optat per convertir-la en la protagonista absoluta de l’etiqueta, tant pel que fa al nom com al marc que la il·lustra.
 
Per a més informació dels punts de venda del vermut us podeu dirigir a: info@vidalba.cat o al tel. 626 500 800.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.