Pànxing Berguedà

24, maig del 2024

Search
Close this search box.

24, maig del 2024

Gastronomia – Berguedà

Recuperant les vinyes de muntanya de Sant Julià de Cerdanyola

Berguedà
bbb877e7d9f8f1282e5380af04d51de8.jpg
Sant Julià de Cerdanyola era ple de vinyes a l’Edat Mitjana. Els ceps ocupaven els terrenys solells amb petites feixes i murs de pedra seca per vèncer els pendents. Les transformacions agràries, però, els van fer desaparèixer i ara tres amics volen recuperar les vinyes de muntanya.

Es tracta dels biòlegs Imma Espel i Carles Flaquer i l’enòleg el Joan Rubió, que van fundar Bauma de les Deveses amb l’objectiu de recuperar la vinya de muntanya. Des de fa dos anys, han desbrossat 21 feixes, han preparat la terra amb l’Alfred Ferris i els seus cavalls –ja que, donat el terreny, no poden fer servir maquinària-, i han plantat 1.400 ceps.
 
Fins al 16 de juliol tenen obert un verkami per recollir dinars amb els quals refer els murs de pedra seca necessaris a les feixes, una tècnica tradicional tan costosa com indispensable per consolidar les feixes com per la recuperació del paisatge agrícola característic de la zona.
 
Les parets de pedra seca de Sant Julià són úniques al Prepirineu i algunes superen els tres metres. Així doncs, els amants de la cultura del vi, de l’art de la pedra seca i del paisatge es poden involucrar ara en aquest projecte.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.