Pànxing Berguedà

29, maig del 2024

Search
Close this search box.

29, maig del 2024

Nens i joves – Berguedà

El Consell del Berguedà crea una línia d’ajudes destinada als joves per lloguer d’habitatges

Berguedà
flyerjovesbo
Promoure l'emancipació dels joves d'entre 18 i 35 d'anys del Berguedà a través d'ajudes al lloguer d'habitatges. Aquest és l'objectiu de la creació d'aquesta línia de sibvencions que impulsa el Consell Comarcal. Es tracta d'una prova pilot.

Ariadna Herrada, consellera d’Habitatge ha declarat que “estem contents de poder treure aquesta nova línia d’ajudes del lloguer de joves”. La consellera ha valorat que “és una bona acció pel Berguedà” amb l’objectiu que “els nostres joves tinguin facilitats per quedar-se a la comarca”.

Aquestes ajudes formen part d’un projecte transversal que ha implicat a les conselleries d’Habitatge, Joventut i Atenció a les Persones, Salut i Polítiques d’Igualtat. “El nostre objectiu és fer polítiques d’habitatge que arribin a la gent” ha declarat la consellera Herrada.

Per la seva banda, Abel Garcia, conseller de Joventut ha destacat l’aposta del Consell Comarcal per tal de “donar suport als nostres joves i facilitar que es quedin al Berguedà”. Una acció que també pot contribuir “a retenir talent a casa nostra” evitar l’actual fuga de joves que, un cop s’han format lluny del Berguedà, molts cops ja no hi tornem amb el greuge que això suposa per la comarca que veu com el seu cens continua envellint i com perd població i personal qualificat.

La consellera d’Atenció a les Persones, Salut i Polítiques d’Igualtat, Anna Maria Serra, ha destacat que “el nostre objectiu és fer polítiques d’habitatge que arribin directament a la gent”.

Qui pot demanar les ajudes?

Aquestes ajudes les poden demanar persones d’entre 18 i 35 anys que siguin titulars d’un contracte de lloguer vigent. Són retroactives, és a dir: se subvencionen parcialment lloguers del 2021 ja pagats.

Els ingressos de la unitat de convivència han de ser inferiors a 2 vegades a l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC), uns 1.400 euros mensuals en els cas d’unitats de convivència d’un sol membre. La quantitat de l’ajut varia en funcio de la puntuació obtinguda. I és compatible amb altres ajuts en matèria d’habitatge pel mateix període.

Quan es poden demanar?

Les ajudes es convocaran a principis de gener del 2022. El termini de presentació de les peticions és de quinze dies a partir de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província (BOP). Un jurat valorarà les peticions rebudes en funció que es compleixin els requisits demanats i d’acord amb uns barems econòmics.

La informació es pot consultar aquí. També es poden fer consultes a l’Oficina Jove del Berguedà . El dia de l’obertura de la convocatòria s’anunciarà a través de les xarxes socials del Consell Comarcal del Berguedà.

ajudes

Si t’ha agradat llegir la notícia El Consell del Berguedà crea una línia d’ajudes destinada als joves per lloguer d’habitatges, també et pot interessar llegir Berga consolida l’Escola de Famílies

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.