Pànxing Berguedà

21, juny del 2024

Search
Close this search box.

21, juny del 2024

Notícies – Berguedà

L’ADBerguedà inicia un projecte d’Erasmus+ vinculat a la xarxa de Muntanyes Emblemàtiques del Mediterrani

Berguedà
La silueta del Pedraforca des del capdemunt del serrat de Sant Joan amb la primera llum del sol,
Vallcebre, el Berguedˆ, Barcelona
L’Agència de Desenvolupament del Berguedà inicia un projecte de Erasmus+ a la comarca, que dona continuïtat a la xarxa de Muntanyes Emblemàtiques del Mediterrani i que porta per títol “Joves per les muntanyes emblemàtiques mediterrànies” (Y4EMM).

Font: Agència desenvolupament del Berguedà


L’1 de març s’ha realitzat la primera reunió amb el grup de treball local per iniciar l’estructuració del projecte “Youth for Emblematic Mountains”, que pretén convertir als joves berguedans en ambaixadors del seu territori, tant a nivell local com europeu i fer-los capaços d’explicar i convèncer de la necessitat de preservar-lo. El projecte vol incentivar que els joves es converteixin en els conductors del canvi climàtic a partir d’un major coneixement de la conservació del medi ambient i del territori.

Muntanyes
“Youth for Emblematic Mountains” pretén convertir als joves berguedans en ambaixadors del seu territori

Aquesta iniciativa dona continuïtat al projecte Europeu de les Muntanyes Emblemàtiques del Mediterrani, que va finalitzar el 2020 amb la creació de l’ecoitinerari les 7 cares del Pedraforca però, a partir d’aquest moment l’àmbit d’actuació s’amplia a tota la comarca. El punt de partida del projecte, a nivell comarcal, és el llibre de geografia del Berguedà, promogut pel Consell Comarcal del Berguedà i que ben aviat estarà al mercat. A més, també es partirà de diferents eines d’educació infantil i juvenil que ja s’estan utilitzant al Berguedà dintre d’aquest col·lectiu en els diversos centres, així com també les visites als recursos culturals i els guiatges en el medi natural.

Muntanyes europees

Al novembre del 2020 es va presentar el projecte al professorat de la comarca i es va oferir la possibilitat de participar-hi de manera activa. A partir d’aquesta reunió s’ha estructurat aquest grup de treball que s’ha posat en funcionament l’1 de març del qual en forment part 30 persones vinculades al món de l’educació i 23 centres educatius del Berguedà.

Youth 4 Emblematic Mountains es desenvoluparà entorn de 4 muntanyes emblemàtiques de 4 països europeus (França, Itàlia, Grècia i Espanya) durant 2 anys.

Si t’ha agradat llegir la notícia L’ADBerguedà inicia un projecte d’Erasmus+ vinculat a la xarxa de Muntanyes Emblemàtiques del Mediterrani, també et pot interessar El Procicat aixeca el confinament comarcal.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.