Pànxing Berguedà

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Notícies – Berguedà

Així està l’activitat econòmica al Berguedà

Berguedà
L'ACEB publica un estudi sobre la situació actual entre els seus associats (Foto: ACEB).|L'ACEB publica un estudi sobre la situació actual entre els seus associats (Foto: ACEB).

Així està l’activitat econòmica al berguedà: quatre de cada deu empreses funciona a ple rendiment. Segons la ‘patronal’ dels empresaris de la comarca, un 76% de les pimes i autònoms està patint una davallada de l’activitat.

Així està l’activitat econòmica al berguedà: un 38% de les empreses del Berguedà funciona a ple rendiment. Així es desprèn de l’enquesta que ha realitzat l’Associació comarcal d’empresaris del Berguedà (ACEB) entre 130 dels seus afiliats. Segons l’informe, un 20% de les empreses i autònoms del Berguedà estan tancades perquè s’han vist obligades a abaixar la persiana. Per contra, un 42% estan parcialment actives. Del treball també es desprèn que un 76% de les pimes i autònoms està patint una davallada en la seva activitat derivada de la pandèmia.

La dada positiva: un 15% a ple rendiment

 

Segons l’enquesta, un 40% de les empreses ha vist disminuïda la seva activitat fins a un 50%, un 31% l’ha disminuït fins a un 80% i un 29% l’ha vist reduïda fins al 100%. Només un 15% diu que no està patint efectes, mentre que el 9% diu que l’ha vist.

Pel que fa a les mesures aplicades, el 39% de les empreses ha realitzat un ERTO, un 19% ha implementat mesures de teletreball, un 6% s’ha acollit a les línies de finançament addicional extraordinàries impulsades per les administracions públiques, un 5% ha acordat una bossa d’hores amb els treballadors, un altre 5% els hi ha modificat les vacances, un 7% ha reduït l’horari laboral i un 9% ha optat per altres opcions.

Efectes els propers mesos

Sis de cada deu empreses enquestades creu que l’impacte de la crisi es continuarà notant durant els pròxims mesos i que la situació del seu negoci serà pitjor després de la crisi. Estimen que les comandes es veuran reduïdes, ja que les empreses estan més endeutades i els clients no consumiran com abans. D’altra banda, un 36% es mostra optimista.

Segons l’ACEB, la majoria de les empreses enquestades coincideixen en assegurar que notaran una manca de liquiditat, hauran de reestructurar la plantilla i potenciar el teletreball, reorientar les vendes i potenciar tant les xarxes socials com la venda en línia, aplicar mesures de seguretat i higiene, millorar l’exportació i demanar ajudes a les administracions davant la gran necessitat de facilitats econòmiques i administratives.

Manca d’EPI

De l’enquesta també es desprèn altres aspectes que estan afectant l’activitat de l’empresa. Un 11% dels enquestats manifesta patir manca d’EPI, un 5% falta de subministraments, un 1% pateix l’absència de personal per la malaltia, mentre que un 21% apunta a tenir altres afectacions com restriccions de transport, limitacions en el teletreball o mesures de seguretat extremes que els dificulten treballar amb normalitat.

 

ACN Berga

 

Aixi esta l'activitat economica al bergueda
L’ACEB publica un estudi sobre la situació actual entre els seus associats (Foto: ACEB).

 

Altres articles

Si t’ha agradat llegir la notícia Així està l’activitat econòmica al berguedà, potser també t’interessa aquesta informació Així es reinventa un restaurant de Puig-reig

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.