Pànxing Berguedà

17, abril del 2024

Search
Close this search box.

17, abril del 2024

Notícies – Berguedà

Berga celebrarà la Fira de Santa Tecla més propera

Berguedà
DSC08013

Ajuntament de Berga. Fotografies: FotoLuigi


L’Ajuntament de Berga està ultimant l’organització logística de la Fira de Santa Tecla de 2020 per celebrar-la amb seguretat el cap de setmana del 19 i 20 de setembre, al Passeig de la Indústria. La mostra és un aparador agrícola i ramader que pretén posar en valor la qualitat dels productes de proximitat elaborats al territori, així com establir sinergies entre els agents del primer sector a l’hora d’arribar als consumidors i consumidores finals.

Berga celebrarà la Fira de Santa Tecla més propera, promovent la qualitat i proximitat dels productes del primer sector i adaptant l’edició d’enguany a les restriccions per la Covid-19. Incorporarà una sèrie de mesures de seguretat per evitar la propagació de la Covid-19. Algunes d’aquestes mesures seran l’increment de la distància entre expositors, el tancament perimetral del recinte firal, el control d’aforament, l’aplicació de mesures d’higiene i la informació dels protocols de seguretat als marxants, entre d’altres.

 

La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Berga, Roser Rifà, s’ha mostrat satisfeta de poder presentar la Fira de Santa Tecla després que la pandèmia impedís la celebració de la Fira de Maig. Rifà ha reconegut “la dificultat que suposa organitzar la fira per l’esforç que comporta haver d’adoptar mesures de seguretat addicionals”. La regidora també ha destacat “la necessitat d’apostar per la celebració de la segona fira més important de la ciutat, no només per la seva antiguitat, sinó perquè posa en valor productes de primera necessitat que la situació de crisi viscuda per la pandèmia ens ha fet ser més conscients que cal seguir impulsant”. Rifà també ha expressat la voluntat de poder celebrar les dues fires que tancaran el calendari firaire berguedà d’aquest any (la Fira de la Xocolata i la Ratafia i la Fira del Joc i de Nadal), sempre que les circumstàncies ho permetin.

 

Bestiar, alimentació, artesania, maquinària i automoció

Vaques, bous, gallines, xais, ovelles i porcs són alguns dels animals que ompliran el passeig de la Indústria durant la mostra agrícola i ramadera. La fira comptarà amb una norantena de caps de bestiar i mantindrà la seva aposta per la divulgació i el coneixement de races autòctones catalanes. Tanmateix,  oferirà l’exhibició d’exemplars d’animals. També hi haurà una cinquantena d’expositors i parades d’alimentació, artesania, maquinària agrícola i vehicles d’ocasió. A més, hi haurà un espai gastronòmic i musical, on es realitzaran tastos i maridatges de vins i formatges, concerts, espectacles, tallers, jocs i activitats pel públic familiar.

 

Foto edició 2019.

 

Mesures de seguretat per la Covid-19

L’organització de la Fira de Santa Tecla adoptarà mesures per garantir el desenvolupament de la mostra amb seguretat tant pels participants com pel públic assistent. La fira s’expandirà i ocuparà més superfície de l’habitual per incrementar la distància entre expositors (3 metres). L’espai firal estarà tancat i s’habilitaran quatre accessos (plaça de Viladomat, C/ Lluís Millet, avinguda del Canal Industrial i rotonda de l’ambulatori). Això és fa per controlar l’aforament i regular la circulació de persones. També s’establiran controls específics d’aforament a la zona d’exposició del bestiar i a l’espai d’activitats musicals. A més, s’han lliurat protocols sobre les mesures d’higiene i seguretat als marxants. També s’ha reforçat la senyalització per informar el públic assistent sobre l’obligatorietat de fer ús de la mascareta, la desinfecció de mans i la distància interpersonal.

 

Material de difusió i senyalització 

El dissenyador berguedà, Salvador Vinyes, ha estat l’encarregat d’elaborar el material de difusió de la Fira de Santa Tecla de 2020. S’hi pot visualitzar unes banyes de bestiar boví que representen el caràcter ramader de la mostra. Vinyes ha explicat que es tracta d’un “disseny simple, que s’entén i crida l’atenció. El disseny no cal explicar-lo, si ho has de fer és perquè no és un bon disseny”. Vinyes també ha realitzat el material de senyalització del recinte firal. Inclou cartells per indicar els espais, el tipus de bestiar, la programació d’activitats i les mesures d’higiene i seguretat per la Covid-19.

 

Foto presentació Santa Tecla 2020 amb Roser Rifà (regidora) i Salvador Vinyes (autor del cartell)

 


SI VOLEU VEURE TOTA LA PROGRAMACIÓ, PODEU CONSULTAR-LA AQUI


 

Si t’ha agradat llegir Berga celebrarà la Fira de Santa Tecla més propera, també et pot interessar: Berga crea una campanya per promoure el civisme en l’oci nocturn.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.