Pànxing Berguedà

16, juny del 2024

Search
Close this search box.

16, juny del 2024

Notícies – Berguedà

Berga celebrarà una marató cultural dedicada al teixit associatiu local

Berguedà
CAPCALERAMarató-Cultural-Festadlesentitats2020

L’objectiu de l’esdeveniment és mostrar al veïnat de la ciutat la riquesa i diversitat d’activitats que porten a terme les associacions de diferents àmbits.

Berga celebrarà una marató cultural dedicada al teixit associatiu local que es farà el 25 i 26 de setembre, a la Font del Ros. Es tracta d’una iniciativa impulsada per catorze entitats berguedanes que comptarà amb la col·laboració i el suport logístic de diverses àrees de l’Ajuntament de Berga. La marató és un projecte que forma part del Pla de Xoc de Berga, ja que permetrà a les entitats recaptar fons per sufragar la davallada d’ingressos que han patit a causa de la suspensió d’esdeveniments per la crisi sanitària de la Covid-19. La jornada també comptarà amb la participació de músics i punxadiscos locals per donar suport als artistes berguedans.

 

 

Jornada cultural i festiva per a tothom

La marató comptarà amb gairebé una quinzena d’activitats lúdiques, festives i culturals per a tots els públics. En concret, s’han programat activitats relacionades amb el teatre, el cinema, la música i les sardanes. També hi haurà concursos, jocs i àpats populars, entre d’altres. L’esdeveniment es desenvoluparà de forma simultània en dos espais diferenciats, la plaça Font del Ros i el parc de les Aubes. En cas de pluja, els actes se suspendran.

Vetllada cultural

Les activitats s’iniciaran el divendres, 25 de setembre, amb un espectacle de teatre musical interpretat per membres de Munt d’Arts. A continuació, l’entitat Ben Anats realitzarà un concurs de coneixements de cultura general sobre Berga i el Berguedà, a través de la plataforma Kahoot. Òmnium Berguedà clourà la jornada amb la projecció del documental A prop de casa. La lluita per no desaparèixer sota el pantà de La Baells. Es tracta d’una peça audiovisual sobre la construcció de l’embassament berguedà i el trasllat del poble de Sant Salvador de la Vedella a Sant Jordi de Cercs. Les activitats es faran de 7 de la tarda a 11 de la nit, a la plaça Font del Ros.

Diversitat de propostes

El dissabte, 26 de setembre, hi haurà jocs per a totes les edats i actuacions teatrals d’11 del matí a 2 del migdia, a càrrec de la Cia. de Jocs l’Anònima, el grup de teatre infantil i juvenil del Teatre Patronat i el suport de Punt i Seguit. La Bauma dels Encantats organitzarà una gimcana, de 6 a 8 de la tarda. Aquestes activitats es faran al Parc de les Aubes.

A la plaça Font del Ros, els actes començaran a les 12 del migdia amb un taller de sardanes realitzat per la Colla Sardanista Cim d’Estela. Tot seguit, la Berguedana de Folklore Total oferirà un vermut musical i després hi haurà un dinar elaborat pels Castellers de Berga que consistirà en una fideuada amb bolets. L’hora del cafè estarà amenitzada pels músics Mariona Puig i Arnau Martín. Posteriorment, hi haurà les actuacions musicals dels grups Cafè Trio i Format 3 fins a les 9 del vespre.

L’Associació de Veïns de la Font del Ros i l’AEIG Santa Maria de Queralt i Geralda de Portella s’encarregaran de preparar el sopar que també comptarà amb opció per a persones amb celiaquia i persones veganes. Tanmateix, l’àpat estarà amenitzat pel duet d’artistes Titot i David Rosell. A partir de les 10 de la nit, hi haurà un karaoke organitzat per la Berguedana de Thash i els punxadiscos PD YU i PD Toni Malé tancaran la jornada amb una sessió musical fins a 2/4 de 2 de la matinada.

Venda d’entrades

Els àpats populars i les actuacions musicals de la marató cultural seran de pagament i la venda d’entrades es farà de forma anticipada. També es podran adquirir els tiquets el mateix dia dels esdeveniments. La tipologia d’entrades serà la següent:

  • Tiquet pel dinar popular: 5 €
  • Tiquet pel sopar popular + concert amb Titot i David Rosell: 5 €
  • Concerts de Cafè Trio + Format 3 + PD YU i PD Toni Malé: 5 €
  • Tiquet: dinar i sopar popular + concerts: Titot i David Rosell, Cafè Trio, Format 3, karaoke i PD YU i PD Toni Malé: 12 €

Els tiquets es posaran a la venda anticipadament a partir del 18 de setembre. Es podran adquirir fins a les 2 del migdia del 25 de setembre als forns de pa Lluís Millet i Font del Ros i al bar Cal Negre. També es podran comprar al local dels Castellers de Berga (Cinema Catalunya) el 18 de setembre, de 8 de la tarda a 10 de la nit. També hi haurà entrades a la venda al recinte habilitat a la plaça Font del Ros el 25 de setembre (a partir de 2/4 de 7 de la tarda) i el 26 de setembre (a partir de 2/4 de 12 del matí).

Mesures de seguretat per la Covid-19

L’organització de la marató cultural adoptarà mesures per garantir el desenvolupament de les activitats amb seguretat. Els espais de la plaça Font del Ros i el parc de les Aubes estaran delimitats i s’habilitaran accessos per controlar l’aforament. A més, es prendrà la temperatura al públic assistent, caldrà fer ús de la mascareta obligatòriament, desinfectar-se les mans i mantenir la distància interpersonal.

Organització de la marató

La marató cultural comptarà amb la participació de les associacions i entitats següents: Munt d’Arts, La Bauma dels Encantats, Associació de Veïns Font del Ros, Grups de Teatre del Patronat, Òmnium Berguedà, Ben Anats, Punt i Seguit, Castellers de Berga, Berguedana de Folklore Total, Casal Panxo, La Berguedana de Thash, Colla Sardanista Cim d’Estela, Cia. de Jocs l’Anònima i AEIG Santa Maria de Queralt i Geralda de Portella. El material de difusió de l’esdeveniment ha estat dissenyat per la il·lustradora Marta Castro.

Si t’ha agradat llegir la notícia Berga celebrarà una marató cultural dedicada al teixit associatiu local, també et pot interessar El Mercat del Bolet de Cal Rosal obre portes.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.