Pànxing Berguedà

16, juny del 2024

Search
Close this search box.

16, juny del 2024

Notícies – Berguedà

Berga i Cercs restringiran l’accés a Pedret

Berguedà
Berga i Cercs restringiran l’accés a Pedret

Berga i Cercs restringiran l’accés a Pedret durant els caps de setmana per evitar l’afluència massiva de visitants i la propagació del coronavirus. Es tracta d’una mesura consensuada per ambdós municipis i els cossos de seguretat. Això es fa per reduir les aglomeracions de persones i evitar afectacions en la mobilitat de la zona. En les darreres setmanes s’ha percebut un augment del nombre de visitants que accedeixen amb vehicle a l’entorn de Pedret per banyar-se o passejar per la Via Verda.

Aquest increment podria estar propiciat pels estiuejants que han decidit fer vacances de proximitat a causa de la Covid-19 i també per la prohibició de l’accés i el bany a la riera de Merlès, des del passat mes de juny. Tot això, provoca greus problemes de circulació que impedeixen l’arribada dels serveis, en cas que fos necessari. A més a més, l’augment de l’abandonament de residus i la degradació dels valors naturals de l’espai també suposa un problema.

Tancament de l’accés els caps de setmana

El tancament dels accessos a Pedret s’aplicarà els caps de setmana, de dissabte al matí a diumenge al vespre, durant la temporada d’estiu. En concret, es prohibirà l’accés a tota mena de vehicles a motor, a excepció del veïnat i els serveis de la zona. També es permetrà el pas als taxis i les visites guiades programades a Sant Quirze de Pedret. A partir del dissabte 1 d’agost, el control estarà regulat pels Mossos d’Esquadra amb la col·laboració del cos d’Agents Rurals, Protecció Civil i les ADFs.

Estudi de la mobilitat durant la setmana

Es preveu que els Mossos d’Esquadra analitzin la freqüentació de vehicles que es produeix a la zona durant la setmana. D’aquesta manera, en cas que l’afluència generi problemes de mobilitat, es valorarà tancar l’accés a Pedret els dies laborables.

Si t’ha agradat llegir l’article Berga i Cercs restringiran l’accés a Pedret, també et pot interessar llegir les noticies del Berguedà, Bages i Solsonès a la nostra revista.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.