Pànxing Berguedà

25, juny del 2024

Search
Close this search box.

25, juny del 2024

Notícies – Berga

Berga se suma a la commemoració de l’Any Perucho

Berga
Berga se suma a la commemoració de l’Any Perucho

Berga se suma a la commemoració de l’Any Perucho (2020). Enguany, es commemora el centenari del naixement d’un dels escriptors més destacats de la literatura catalana del segle XX. Per fer-ho, s’han programat diverses propostes culturals. Així doncs, s’ofereixen exposicions, espectacles i també visites guiades relacionades amb l’obra de l’autor barceloní.

Les activitats es portaran a terme del 2 d’octubre al 8 de gener de 2021 al Museu Comarcal de Berga i a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, entre altres espais.

“Vampirs a Berga! Les històries naturals de Joan Perucho i la Primera Guerra Carlina”

És una exposició itinerant impulsada per la Institució de les Lletres Catalanes i comissariada per Julià Guillamon. Farà estada al Museu Comarcal de Berga del 3 d’octubre al 8 de desembre. Així doncs, la mostra segueix els escenaris principals de la novel·la: Barcelona, Gandesa, Morella, Berga i Banyoles. Va ser en aquests llocs on Perucho es va inspirar per crear l’ambient del naturalista que protagonitza la història. Així, l’exposició proposa una immersió en la literatura fantàstica i d’aventures, el vampirisme, les guerres carlines i la Guerra Civil. L’autor juga amb una estètica que barreja història i també fantasia, alta cultura i cultura pop. Tanmateix, el Museu Comarcal de Berga realitzarà tres visites guiades que giraran entorn de la literatura de Joan Perucho.

Recorreguts guiats

El 18 d’octubre hi haurà una visita que recorrerà alguns dels escenaris del llibre Les històries naturals per reviure l’entrada del General Cabrera a Berga. El 14 de novembre l’activitat consistirà en esbrinar si Onofre de Dip va ser realment el vampir de Ca l’Antic que en una sola nit va vampiritzar dos centenars de cavalls. Finalment, l’última visita es farà el 5 de desembre. Es basarà en la recreació de la Batalla de la Creu de la Pinya per explicar la fi del personatge d’Onofre de Dip.

Les visites guiades seran gratuïtes i es faran a les 7 de la tarda. Per participar-hi, caldrà fer reserva prèvia a través del telèfon 93 821 13 84. El punt d’inici de l’activitat serà a l’Oficina de Turisme de Berga, situada al carrer Mare de Déu dels Àngels, 7. També hi haurà una Exposició a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet acollirà l’exposició itinerant ‘Joan Perucho. Creació, imaginació i bon gust’. Es podrà visitar del 9 de desembre de 2020 al 8 de gener de 2021, en horari d’obertura de la biblioteca. Botànica oculta

Pels més menuts

El 8 de novembre, a dos quarts de sis de la tarda i a la Sala Casino, es realitzarà l’espectacle literari de titelles Botànica oculta, a càrrec de l’actor i titellaire Arnau Colom. Es tracta d’una proposta de petit format adreçada al públic familiar i recomanada per a infants a partir de 5 anys. L’obra vol donar a conèixer la figura de Perucho, així com el seu imaginari literari present al llibre Botànica oculta. Serà una aventura imaginària a través de les plantes i els seus valors. El romanç de les històries naturals

Una altra de les activitats complementàries previstes en el marc de l’Any Perucho serà la programació d’un espectacle titulat ‘El romanç de les històries naturals’. Es farà el 27 de novembre, a 2/4 de 10 del vespre, a l’església de Sant Joan.

Si t’ha agradat llegir Berga se suma a la commemoració de l’Any Perucho, també et pot interessar 88ª Fira de Tardor de Navàs.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.