Pànxing Berguedà

19, juliol del 2024

Search
Close this search box.

19, juliol del 2024

Notícies – Berguedà

El Berguedà oferirà la formació semipresencial de monitor/a i director/a d’educació en el lleure infantil i juvenil durant la tardor

Berguedà
formació lleure
L’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà s’encarreguen de finançar una part de la matriculació de l’alumnat resident a Berga i el Berguedà.

El Berguedà acollirà els cursos de formació per obtenir el títol de Monitor/a o Director/a d’Activitats d’Educació en el Lleure Infantil i Juvenil. Es tracta de dos cursos impartits per la Fundació Verge Blanca que es portaran a terme de forma semipresencial durant la tardor i que permetran adquirir un títol oficial expedit per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. Aquesta titulació autoritza les persones participants a exercir de monitors/es o directors/es en colònies, campaments, rutes, camps de treball, etc. La inscripció per participar-hi romandrà oberta fins al 4 de setembre i hi haurà 25 places disponibles per a cadascun dels cursos.

L’alcalde de Berga, Ivan Sànchez, ha explicat que les dues administracions van detectar la necessitat de reprendre aquest curs que no es feia des de l’any 2018. Sànchez ha comentat que “gairebé tots i totes hem format part d’esplais, casals i colònies, hem estat monitors i monitores i sabem que és una cosa que té relleu. Hem de buscar gent nova que estigui formada, ja que és un requisit imprescindible i, per això, hem cregut oportú tornar-ho a activar”. L’alcalde ha afegit que per a l’ajuntament “és positiu crear sinergies amb el Consell Comarcal del Berguedà per treballar de forma conjunta diferents projectes com aquest”.

D’altra banda, el conseller comarcal de Joventut, Abel Garcia, també ha destacat aquest “projecte compartit relacionat amb la capacitació i la formació de joves a la comarca que té un gran impacte gràcies la tradició que hi ha al Berguedà en l’àmbit de l’educació en el lleure a través de l’escoltisme i les colònies”. Garcia ha esmentat l’esforç organitzatiu i econòmic de forma coordinada entre les dues administracions a l’hora de subvencionar una part de les despeses dels cursos. El conseller ha dit que “fer aquest curs et dona la possibilitat de poder treballar amb tot allò que està relacionat amb el lleure i també afavoreix l’economia circular perquè formes professionals que en darrer terme poden acabar reportant capital a la comarca”.

Curs de monitor/a d’activitats de lleure infantil o juvenil

Aquest curs s’adreça a persones que vulguin intervenir de forma educativa en activitats pròpies de l’educació en el lleure d’infants i joves en colònies, centres, escoles, casals de vacances, moviments educatius i ludoteques. La formació impartida capacita les persones participants per organitzar, dinamitzar i avaluar activitats de lleure infantil i juvenil en el marc de la programació general d’una organització, per mitjà de l’aplicació de tècniques específiques d’animació en grup, amb una incidència explícita en l’educació en valors i amb atenció a les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.

Curs de director/a de lleure

El curs de director/a de lleure capacita l’alumnat per intervenir en tasques de coordinació d’equips de monitors i monitores en activitats de lleure infantil i juvenil, així com per planificar, organitzar, gestionar, dinamitzar i avaluar projectes de lleure educatiu adreçats a la infància i la joventut en tots els seus aspectes, assumint la creació, el control, la gestió i la dinamització de l’equip de personal monitor.

Procés de matriculació

El curs de Monitor/a d’Activitats d’Educació en el Lleure Infantil i Juvenil s’adreça a persones que hagin complert els 18 anys en el moment d’iniciar la formació que es farà els dies 18, 19, 25 i 26 de setembre, 9, 10, 16, 17, 30 i 31 d’octubre, 6 i 7 de novembre de 2021 a la Casa de Colònies Llar del Pare Coll de Borredà. El preu del curs és de 510 € (240 € matrícula i 270 € estada a la casa de colònies).

El curs de Director/a de Lleure també s’adreça a persones majors de 18 anys. La formació presencial es farà els dies 18, 19, 25 i 26 de setembre, 9, 10, 12, 16, 17, 30 i 31 d’octubre, 1, 6, 7, 20 i 21 de novembre de 2021 a la Casa de Colònies Llar del Pare Coll de Borredà. El preu del curs és de 670 € (345 € matrícula i 325 estada a la casa de colònies).

El procés de matriculació s’obrirà aquesta setmana i es podrà fer fins al 4 de setembre en línia (www.vergeblanca.org) o presencialment a l’Oficina Jove del Berguedà, situada al carrer Pere III, número 5, baixos (93 821 35 53). Per formalitzar la inscripció caldrà aportar el full de la matrícula, 2 fotografies, una fotocòpia del DNI o NIE, el resguard de l’ingrés bancari del pagament del curs i el full de normativa específica.

Les persones que resideixin en un municipi del Berguedà hauran de sol·licitar el certificat d’empadronament del seu ajuntament per poder obtenir un descompte de 200 € en la matrícula del curs de monitor/a i 250 € en la matrícula del curs de director/a de lleure. A més, els monitors i monitores que formen part d’un grup del MCECC tindran un 25 % de descompte en la part de la matrícula. El grup en qüestió haurà de certificar la pertinença dels monitors o monitores.

Font: Ajuntament de Berga

Si t’ha agradat llegir la notícia El Berguedà oferirà la formació semipresencial de monitor/a i director/a d’educació en el lleure infantil i juvenil durant la tardor, també et pot interessar llegir Berga celebrarà la festa d’Els Elois del 23 al 25 de juliol amb activitats culturals i de divulgació adaptades a la Covid-19

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.