Pànxing Berguedà

29, maig del 2024

Search
Close this search box.

29, maig del 2024

Notícies – Berguedà

Canvis al Consell Municipal de Festes de Berga

Berguedà
Canvis al Consell Municipal de Festes de Berga|Canvis al Consell Municipal de Festes de Berga

Ben aviat hi podrien haver canvis al Consell Municipal de Festes de Berga. La capital del Berguedà obre una consulta per elaborar el reglament de creació i funcionament del Consell Municipal de Festes de la ciutat.

Canvis al Consell Municipal de Festes de Berga
Canvis al Consell Municipal de Festes de Berga (Foto: Facebook Ajuntament de Berga).

L’Ajuntament de Berga promou una consulta oberta als veïns i veïnes per elaborar el Reglament de creació i funcionament del Consell Municipal de Festes de Berga. Actualment, el consistori compta amb una sèrie de comissions de treball integrades per diferents regidories, personal tècnic municipal, representants del teixit associatiu i persones a títol individual. La seva funció és organitzar les festes principals que se celebren anualment al municipi. Aquestes comissions, però, no disposen d’una normativa específica per regular-ne la composició i el funcionament.

En aquest sentit, el Consell Municipal de Festes ha estat plantejat com a un òrgan consultiu d’assessorament, participació i debat. No disposarà de personalitat jurídica pròpia.

Entre el llistat de festes s’inclouen la cavalcada de Reis, el Carnaval, la Carlinda, la festes de Sant Jordi, Sant Marc, Sant Pere de Madrona i Sant Quirze de Pedret, els Cristòfols, Els Elois, la Gala de Queralt, la Diada de l’Onze de Setembre, la Festa dels Bolets o la Festa Major d’Hivern, entre d’altres.

La Patum quedaria exclosa d’aquest reglament perquè ja compta amb un òrgan consultiu propi que és el Patronat Municipal de La Patum. La creació del Consell Municipal de Festes donarà compliment a la moció aprovada durant la sessió plenària del passat mes de març impulsada pel grup municipal Junts per Berga.

Funcions del Consell Municipal de Festes  

El Consell Municipal de Festes té l’objectiu d’afavorir la participació ciutadana en l’organització dels esdeveniment festius de la ciutat. Les seves funcions consistiran en formular propostes artístiques i organitzatives a la regidoria que tingui les competències en matèria de festes. També es vol potenciar la participació de la ciutadania, les entitats i les associacions berguedanes, així com proporcionar suport logístic quan les activitats que es portin a terme. La participació ho serà de forma voluntària.

Òrgans i composició de l’organisme

El Consell Municipal de Festes comptarà amb dos òrgans: el plenari i les comissions de treball. D’una banda, el plenari estarà format per representants polítics, personal tècnic i representants d’organitzacions, entitats i associacions i altres col·lectius implicats en l’àmbit de festes. El plenari es reunirà trimestralment en sessió ordinària. En aquestes reunions s’hi debatrà sobre l’estat del municipi en matèria de festes, així com per definir el pla de treball.

D’altra banda, es crearan comissions de treball per a cadascuna de les festes municipals. Aquestes comissions s’hauran de reunir per programar, organitzar, coordinar i avaluar tots els elements que formen part dels esdeveniments festius de la ciutat. Les comissions podran prendre decisions de forma autònoma. Ho faran, això sí, seguint les directrius del plenari. Hauran de reportar els temes tractats i les activitats realitzades en les trobades periòdiques que celebri el plenari.

Consulta pública prèvia

L’Ajuntament de Berga ha obert un període de consulta pública per a què els veïns i veïnes i les entitats puguin realitzar les seves aportacions al projecte normatiu. Les persones majors de 16 anys i les entitats sense ànim de lucre inscrites al Registre Municipal d’Entitats de Berga podran fer aportacions a la proposta del nou reglament.

En l’apartat web ‘Participació ciutadana en projectes normatius’ es poden consultar els documents de síntesi del reglament, informació sobre els objectius, la necessitat i els problemes que es preveuen solucionar, la proposta del text i l’enllaç al formulari d’instància genèrica per realitzar les aportacions i propostes que es considerin oportunes. El termini per a la presentació de les instàncies estarà obert de l’1 al 15 de juny de 2020, ambdues dates incloses.

Un cop finalitzat el període de consulta pública prèvia, s’elaborarà un informe de retorn. En aquest s’inclouran totes les aportacions i propostes rebudes. El tractament serà de forma anònima i la valoració sobre la seva incorporació al projecte en qüestió per part de la comissió d’estudi, la qual estarà formada per representants polítics i personal tècnic municipal. Aquest document es publicarà en l’apartat ‘Participació ciutadana en projectes normatius’. D’aquesta manera es posarà a l’abast de qualsevol persona interessada en la matèria tractada.

Enllaç a l’apartat del reglament:

http://www.ajberga.cat/ajberga/apartats/index.php?apartat=260

Altres articles

Si t’ha agradat llegir Canvis al Consell Municipal de Festes de Berga recorda que pots consultar l’agenda d’activitats i festes del Berguedà a la revista Pànxing Berguedà.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.