Pànxing Berguedà

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Notícies – Berguedà

Concurs d’Idees Emprenedors del Berguedà

Berguedà
Concurs d’Idees Emprenedores del Berguedà

La 9a edició dona continuïtat al format televisiu i modifica les categories dels premis


Font: Agència Desenvolupament del BerguedàUn any més, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà ha posat en marxa el Concurs d’Idees Emprenedores arribant a la 9a edició. Donant continuïtat al format televisiu iniciat el 2018 a través de Televisió del Berguedà. El certamen segueix comptant amb el patrocini de La Caixa, la qual ha mantingut la seva aportació de 6.500€. També amb la col·laboració de moltes entitats i empreses que aposten per l’emprenedoria Berguedana i fan possible la realització del concurs, dotant els premis valorats amb més de 15.000€.

Enguany, s’han presentat 18 projectes emprenedors

Són de diferents sectors com l’esportiu, cultural, d’aprenentatge, alimentació o també disseny tèxtil, entre altres. Tots ells es sumen als 138 projectes participants de les 8 edicions anteriors, dels quals 22 han resultat guardonats i el 77% d’aquests, també continuen funcionant.

Segons Lluís Vall, president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà: “Un any més arriba l’excusa per fer aflorar talent, projectes i idees, malgrat estar vivint uns temps difícils, ara és el moment de fer que les persones del territori aprofitin aquesta oportunitat. Vet aquí de nou l’edició del concurs d’idees emprenedores, un concurs que s’ha anat consolidant any rere any, on hem pogut comprovar molts projectes que, amb el temps, han esdevingut com a sòlids.”

Aquest format, permet donar molta més notorietat i visibilitat als emprenedors, i arribar a un gruix important de públic tal com es va posar de manifest l’any anterior, especialment rellevant es que cada programa va ser vist per més de 20.000 telespectadors de mitjana.

Les novetats d’enguany venen en l’apartat dels premis. Totes les candidatures es presentaran en un únic certamen de Premi Emprenedor, dins el qual hi haurà 3 premis.


Premi Emprenedor

És l’equivalent al primer premi de l’any anterior. És valorarà la viabilitat del projecte, la maduresa, les habilitats i aptituds dels promotors i el potencial de creixement. (3.000€ + 5.000€ en pack de serveis)

Premi al projecte més innovador

El jurat concedirà un premi al projecte que es valori com a més innovador, ja sigui en quant a procés productiu, noves tecnologies, formes de treball, etc. (1.500€ + 3.000€ en pack de serveis)

Premi al projecte amb més impacte social i territorial

El jurat concedirà un premi al projecte que es valori amb un impacte social i territorial més gran. Es poden valorar diversos ítems, com la sostenibilitat, la inclusió social, la creació d’ocupació, etc. (1.500€ + 3.000€ en pack de serveis)

Vot popular

A través de la plataforma del Regió7 tothom podrà votar la candidatura que desitgi i el premi serà de 500€.


Aquesta iniciativa s’emmarca dins el treball de l’ADBerguedà de continuar sensibilitzant, fomentant i impulsant l’emprenedoria i creació d’empreses a la comarca. El suport als emprenedors en la creació i posada en marxa de la iniciativa empresarial. Des de l’assessorament en el pla de negoci, la recerca de finançament o l’oferta d’espais per iniciar l’activitat en el viver d’empreses que disposa l’ADBerguedà.

Segons Vall: “Animo a totes aquelles persones que tinguin una idea o projecte que participin, l’experiència provoca polir el projecte i contrast abans de portar-se a terme, uns passos molt importants per establir-se”.

L’emprenedoria és un dels aspectes claus de la nostra comarca. Prova d’això és que ja s’està treballant des de les mateixes Escoles (programa Cultura Emprenedora a les Escoles), ens els Instituts (Programa EJE) i amb altres accions com l’Escola d’Emprenedors.

L’entitat patrocinadora continua essent Caixabank, la qual permet dotar els premis econòmicament (6.500€). 

Per altra banda, es consoliden les col·laboracions pública-privades (gestories/assessories  i entitats col·laboradores) i se’n incorpora una de nova.


Si t’ha agradat llegir l’article Concurs d’Idees Emprenedors del Berguedà, també et pot interessar El comerç i la restauració de la Cerdanya poden sol·licitar els ajuts a partir d’avui

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.