Pànxing Berguedà

16, juny del 2024

Search
Close this search box.

16, juny del 2024

Notícies – Berguedà

Dificultats per a reclutar talent entre els joves

Berguedà
Human resource management and recruitment business concept
Human resource management and recruitment business concept

Per revistanuve.com / AMIC


L’informe reclama un major protagonisme de les empreses en la formació interna i del Govern per a establir un marc estable de col·laboració entre empreses, universitats i altres centres educatius que permeti definir objectius clars en l’àmbit de les competències professionals del futur.

L’informe Les competències professionals del futur: un diagnòstic i un pla d’acció per a promoure l’ocupació juvenil després de la COVID-19 indica que el 83% de les empreses afronten dificultats per a reclutar talent entre els joves i incorporar-los a certs llocs a causa de les limitacions del seu perfil professional, i no sols pels seus coneixements.

Els nous models de negoci exigeixen també capacitats, com l’analítica o la comunicació, i actituds com la iniciativa, l’autonomia o el sentit del compromís. L’estudi afirma que els coneixements tecnològics dels candidats són inferiors a la demanda del mercat. En aquest sentit, nou de cada deu empreses manifestaren problemes per a cobrir llocs en àrees com big data, intel·ligència artificial, robòtica o màrqueting digital. Perquè no s’engrandeixi la bretxa, els autors proposen fomentar els graus i programes STEM (acrònim en anglès de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques). Recomanen també una orientació professional primerenca, que potenciï les carreres tècniques.

Així mateix, les empreses consideren que els centres educatius haurien d’impulsar el desenvolupament de certes capacitats. Algunes d’elles haurien de ser el treball en equip, l’organització, la comunicació o el lideratge. Finalment, l’informe també reflecteix un dèficit en les actituds que les empreses necessiten. Aquestes, que consideren que els universitaris no estan preparats en termes d’adaptabilitat i resiliència i que els falta iniciativa. Altres actituds amb importants deficiències són la visió de conjunt, el compromís i l’autonomia.

Si t’ha agradat llegir la notícia Dificultats per a reclutar talent entre els joves, també et pot interessar l’article Descobreix un munt de jocs educatius per als teus fills.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.