Pànxing Berguedà

24, juliol del 2024

Search
Close this search box.

24, juliol del 2024

Notícies – Berguedà

El Berguedà estrena un nou portal web sobre mobilitat

Berguedà
portal-web-mobilitat-presentacio-1-1270x700

Font: Consell Comarcal del Berguedà


L’objectiu és centralitzar tota la informació relacionada amb la mobilitat al Berguedà d’una forma útil des del punt de vista de l’usuari

El Berguedà estrena un nou portal web sobre mobilitat. El web mobilitat.bergueda.cat ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el Consell Comarcal del Berguedà i Ricard Codina. Es poden consultar els horaris actualitzats de totes les línies de transport públic (autobusos a Manresa, Barcelona, Vic, Ripoll, Solsona…). Tanmateix, ens informa de com desplaçar-se en transport públic per comarca, els horaris i rutes del Transport a la Demanda. Compta també amb un sistema d’alertes, cercador d’itineraris i altres temes relacionats amb la mobilitat.

Talent jove

El president del Consell Comarcal, Josep Lara, el conseller de mobilitat del Consell Comarcal del Berguedà, Abel Garcia, i el creador de mobilitat.bergueda.cat Ricard Codina han presentat el nou portal avui dimecres 23 de setembre. Lara ha agraït fermament el treball desinteressat de Codina, com també el treball del personal tècnic del Consell Comarcal. Lara ha destacat que Codina és un bon exemple del talent juvenil que tenim al Berguedà.

El conseller de mobilitat, Abel Garcia, s’ha sumat a les felicitacions a Codina i l’estrena del portal. Per altra banda, ha afegit que cal que “aquest transport sigui de qualitat”. Assegura també que “el Consell supervisarà el compliment dels contractes de les diverses concessions de les línies de transport públic”. Garcia ha destacat que el web és un gran pas per endreçar i centralitzar la informació i facilitar-la a la ciutadania.

 

El Berguedà estrena un nou portal web sobre mobilitat

 

Ricard Codina (Gironella, 1993) va estudiar el Batxillerat tecnològic a l’INS Pere Fontdevila de Gironella. Codina ha obtingut Grau en Multimèdia amb menció en Enginyeria Web a la UOC. Des del 2015, treballa com a maquinista a Rodalies de Catalunya – Renfe Viajeros. Ha estat tècnic informàtic a Bífidus Produccions (2013-2015) i és col·laborador a Ràdio Berga – Aquí Berguedà des del 2007.

Codina ha explicat que el portal web és el resultat del treball de final grau en multimèdia que he cursat a la Universitat Oberta de Catalunya. Ha explicat que mobilitat.bergueda.cat engloba la informació del transport públic que funciona a la comarca amb dades unificades de tots els operadors (Alsa, Sagalés, Autocars Mir i Transport a la Demanda).

Un recurs amb moltes opcions

Permet veure totes les opcions de transport i compta amb un cercador amb les diferents variables (dies festius, lectius i no lectius, parades que només recullen o deixen viatgers…). Permet també informar a l’usuari amb alertes i que sigui ell mateix qui indiqui si l’autobús va tard o no ha arribat a la parada. I tot això amb la informació actualitzada gràcies a les dades de les quals disposa el Consell. No existeix una aplicació concreta per a telèfons mòbils. No obstant però, el web sí que és totalment responsive, s’adapta a qualsevol dispositiu des del qual es visualitzi.

Una idea ben gestada

El portal web és l’evolució de l’apartat d’autobusos del web Aquí Berguedà. Aquest està en funcionament des del 2014, i Codina n’era l’encarregat. Fa dos anys, Codina va tenir sobre la taula la proposta del Consell per intercanviar les dades de línies regulars i Transport a la Demanda. Recollint aquesta primera idea, va decidir enfocar el seu treball de final de grau en la creació d’una aplicació web. Volia que amb ella es pogués consultar tots els horaris i itineraris amb bus i Transport a la Demanda del Berguedà.

El Berguedà estrena un nou portal web sobre mobilitat

 

Des de l’entrega del treball (gener 2020) fins ara, Codina i el personal tècnic del Consell han treballat colze a colze per millorar la plataforma. Així doncs, han  hagut d’introduir tota la informació actualitzada i afegir noves característiques. Codina ha cedit desinteressadament la plataforma a l’ens comarcal. El Consell és el proveïdor de les dades i també és el gestor del Servei de Transport a la Demanda i Codina en fa el manteniment. En un futur, es pensa en una possible integració amb el Mou-te de la Generalitat de Catalunya.

Si t’ha agradat llegir El Berguedà estrena un nou portal web sobre mobilitat, també et pot interessar Manresa, referent a Catalunya en rocòdroms “indoor”.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.