Pànxing Berguedà

21, juliol del 2024

Search
Close this search box.

21, juliol del 2024

Notícies – Berguedà

 El Berguedà s’incorpora als Festivals de Senderisme dels Pirineus per cinquena vegada consecutiva

Berguedà
Captura-de-pantalla-2024-07-01-a-las-14.23.56

Els antics camins són fils de memòria. Parlen del treball per viure –o de sobreviure– de generacions senceres, parlen de guerres i tristors, però també d’enamorats i d’alegries. Al Berguedà, es recuperen vells camins per donar veu a aquest valuós patrimoni i perquè puguin ser recorreguts –i escoltats– a peu de manera pausada i tranquil·la. Els dies 6 i 7 de juliol, podreu descobrir alguns d’aquests camins acompanyats de guies que enriquiran la vostra experiència al Berguedà.

Algunes de les caminades acaben amb un tastet o amb una visita a un equipament turístic, oferint una experiència completa als participants. Aquesta iniciativa s’emmarca dins dels Festivals de Senderisme dels Pirineus, promoguts per l’IDAPA. Tot i que el Berguedà no forma part de l’IDAPA, ha estat convidat a participar-hi, sumant-se així a una dotzena d’altres festivals repartits per deu comarques pirinenques.

El Pirineu posa en valor la seva extensa xarxa de senders a través de 12 festivals

La serralada dels Pirineus és una destinació privilegiada per a la pràctica del senderisme, amb una xarxa extensa de senders senyalitzats. Els Festivals de Senderisme dels Pirineus, que enguany arriben a la seva 9a edició, tenen lloc entre maig i octubre a deu comarques diferents. Aquesta iniciativa busca dinamitzar econòmicament el territori pirinenc més enllà del turisme de neu, posant en valor el patrimoni dels seus camins.

Els festivals ofereixen rutes guiades a peu per a tota mena de públics, sempre amb la companyia de guies interpretadors del territori. A més de les caminades, els festivals inclouen activitats gastronòmiques, culturals i astronòmiques, permetent als participants descobrir la cara més autèntica i sovint desconeguda dels Pirineus.

El Berguedà: un tresor per descobrir

El Festival de Senderisme del Berguedà que arriba a la 5a edició i que tindrà lloc el 6 i 7 de juliol del 2024, oferirà quatre activitats destacades: la Ruta Minera i volta amb caiac al Llac de Tumí, una ascensió nocturna al cim de la Gallina Pelada amb un tast de formatges, la Via del Nicolau i les pintures del Palau de Pinós, i una experiència de senderisme conscient al bosc de Gresolet. Aquestes activitats permetran als participants descobrir els paisatges, la història i les tradicions d’aquesta comarca, sempre de la mà de guies experts.

Els Festivals de Senderisme dels Pirineus són una oportunitat excel·lent per gaudir del patrimoni natural i cultural del Berguedà i altres regions pirinenques, contribuint a mantenir vius aquests camins antics i a desestacionalitzar el turisme a la serralada.

Descarrega el programa de les activitats del Festival de Senderisme dels Pirineus al Berguedà.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.