Pànxing Berguedà

19, juliol del 2024

Search
Close this search box.

19, juliol del 2024

Notícies – Berguedà

El Museu del Ciment reobrirà aquest dissabte

Berguedà
museu-del-ciment-fabrica

El Museu del Ciment reobrirà aquest dissabte. El Museu Asland de Castellar de n’Hug s’obre de nou al públic el dissabte 13 de juny.

Museu del Ciment en una imatge d’arxiu (Foto: IST).

El Museu del Ciment reobrirà aquest dissabte. El Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug s’obre de nou al públic el dissabte 13 de juny, amb les mesures preventives i les recomanacions sanitàries i higièniques prescrites, i amb totes les condicions necessàries per facilitar l’acollida de visitants.Entre les novetats de la temporada 2020, els visitants podran visitar el nou espai de la galeria de la vagoneta.

El Museu obrirà els dos primers dies (13 i 14 de juny) d’11 a 14h, i després l’horari ja serà el que apareix publicat al web del Museu. L’entrada serà gratuïta fins al 30 de juny.

La reobertura es farà en la modalitat de visita lliure, que permetrà als visitants descobrir pel seu compte les restes de la fàbrica de Ciment Asland, construïda a principis del segle XX. L’aforament del Museu es limitarà a un terç del màxim permès i de moment no s’hi permetran visites en grup ni s’hi programaran activitats.

La mascareta serà obligatòria durant la visita la Museu i es disposarà de gel hidroalcohòlic per als visitants a la recepció i a diferents espais.

Novetats temporada 2020

Entre les novetats previstes per a aquesta temporada al Museu del Ciment, hi ha l’obertura del nou espai de la galeria de la vagoneta. Aquest és un espai que permet enriquir la visita a la fàbrica amb un nou punt d’interès sorprenent. Es tracta d’una galeria d’uns 500 metres de llargada, per on circulava una vagoneta amb materials per a la fabricació del ciment. La galeria es va utilitzar només els primers anys de funcionament de la fàbrica (del 1904 al 1912), ja que amb les ampliacions dels espais va quedar inservible. Els treballadors de la fàbrica de les últimes dècades desconeixien la seva existència. L’espai de la galeria de la vagoneta es va descobrir amb l’obertura del dipòsit del clínquer, quan la fàbrica ja s’havia convertit en museu. Recentment s’ha restaurat per poder-lo fer accessible per al públic.

Altres articles

Si t’ha agradat llegir El Museu del Ciment reobrirà aquest dissabte també et pot interessar llegir El turisme rural del Berguedà afronta un futur incert.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.