Pànxing Berguedà

16, juny del 2024

Search
Close this search box.

16, juny del 2024

Notícies – Berguedà

El turisme de muntanya pot beneficiar el Berguedà

Berguedà
Turistes a les Fonts del Llobregat

El turisme de muntanya pot beneficiar el Berguedà i és que en una enquesta, sis de cada deu turistes que van visitar-lo en els últims anys es decanten per un destí de muntanya. S’ha fet una enquesta per conèixer les preferències i activitats que prioritzaran per aquest 2020 enmig de la pandèmia

 

El turisme de muntanya pot beneficiar el Berguedà
Tren del Ciment en una imatge d’arxiu (Foto: IST).

 

L’Agència de Desenvolupament del Berguedà ha fet una enquesta a turistes que han visitat la zona en els darrers cinc anys per conèixer si tenen intenció de fer vacances aquest any i les seves preferències. L’estudi, que es basa en 702 enquestes d’un univers estimat en 200.000 persones, recull dades com ara que 6 de cada 10 dels enquestats aposten per un turisme de muntanya. Els impulsors de l’estudi creuen que “la demanda turística” a la comarca podrà “sortir reforçada” de la crisi de la covid-19 perquè s’apostarà per turisme de proximitat.

Un 80% dels enquestats confia poder anar de vacances o fer una escapada aquest any. I els que preveuen que no podran, el gruix més important ho atribueix al fet de no sentir-se segurs per la covid-19 (un 61%), mentre que amb més distància hi ha els que diuen que no tindran diners (un 13,6%) o perquè no tindran dies de festa o vacances (un 9,7%).

Més muntanya que mar

Sobre l’indret que escollirien anar de vacances, sis de cada deu aposten per un destí de muntanya de Catalunya mentre que dos de cada deu triarien platja. Destaca també que només 1 de cada 10 voldria anar en alguna altra part de l’Estat.

Quan se’ls pregunta pel tipus d’allotjament, un 21,4% responen que triarien petits hotels, hostals i fondes. Un 22,9%, càmpings i un 18% establiments de turisme rural. I referent a les activitats, passejar és la preferida amb un 81% d’enquestats. A més distància la gastronomia (53,%), esports a la natura (38,6%), visites culturals (37%) i compres de proximitat (33,5%).

Pel que fa a allò que prioritzarien a l’hora d’escollir les vacances, se’ls demana puntuar de l’1 al 6. Al capdavant hi ha el preu (5,2), seguit del destí (4,6) i conèixer l’establiment o els propietaris (4,4).

A l’hora d’escollir amb qui compartir el viatge, més de la meitat ho farien amb la família (57,6%). Gairebé un terç (29,1%) hi anirien amb la parella. Els viatges amb amics o sols tindrien poc pes. Pel que fa al mitjà de transport que utilitzarien per arribar al destí, gairebé 9 de cada 10 ho farien en cotxe (87,7%). Gairebé tots els restants ho farien en autocaravana o camper (6,7%).

S’han fet més de 700 enquestes

L’estudi es basa en 724 enquestes (702 de vàlides) per un univers estimat de 200.000 persones. De les respostes totals vàlides, 3 persones procedeixen de fora de l’estat espanyol, 8 de la resta d’Espanya i 691 de Catalunya. Dels catalans, 169 procedien del Berguedà i no es tindran en consideració per l’informe per tal de focalitzar-se en l’opinió dels visitants de fora de la comarca.

ACN Berga
Altres articles

Si t’ha agradat llegir la notícia El turisme de muntanya pot beneficiar el Berguedà, potser també t’interessa aquesta informació Els càmpings berguedans valoren la reobertura.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.