Pànxing Berguedà

12, abril del 2024

Search
Close this search box.

12, abril del 2024

Notícies – Berguedà

El turisme rural del Berguedà afronta un futur incert

Berguedà
Casa de turisme rural al Berguedà (Imatge web Casa de Turisme Rural).

El turisme rural del Berguedà afronta un futur incert i a l’espera que s’ampliï la mobilitat.

El turisme rural del Berguedà afronta un futur incert i això passa en una de les comarques on aquest tipus de turisme té més sortida. El motiu és que el seu client habitual, el metropolità, no pot desplaçar-se i canviar de regió sanitària. Per això, fins que no es pugui saltar a la fase 2, veuen el seu futur amb neguit.

Aquest dilluns, a la casa rural la Creu de la Pinya, encara sense clients, els treballadors s’han dedicat a posar en pràctica les tècniques de desinfecció d’espais que durant els dies de confinament han après en un curs telemàtic intensiu. El president d’Agroturisme del Berguedà, Oriol Baños, no dona per perduda la temporada. Espera poder-la recuperar “mínimament” amb les reserves del juliol i l’agost.

La meitat de la vuitantena de cases rurals que hi ha al Berguedà han començat a aixecar les persianes aquest dilluns després de dos mesos sense poder treballar. Les primeres tasques per tornar a la “normalitat” han estat les de desinfecció. L’objectiu dels propietaris és fer una obertura “segura” i durant el confinament han realitzat un curs telemàtic per aprendre i posar consciència en la desinfecció dels diferents espais de la casa. Sobretot, en no deixar-se cap detall, com els poms de les portes, les baranes o els utensilis de cuina, per exemple. També s’han proveït de gels hidroalcohòlics per a tothom.
L’incertesa del client estranger
La propietària de la Creu de la Pinya (Berga) és la Gemma Borràs i ha explicat que estan molt satisfets de tornar a obrir. El seu problema, però, com la majoria, és que han d’obrir sense clients. Davant la incertesa imperant de les darreres setmanes, la majoria de les reserves més immediates s’han anul·lat. A partir de finals de juny, amb Sant Joan com a referent, el calendari és una altra cosa i les reserves es mantenen, amb els clients a l’expectativa de si es podran moure, amb la previsió que ho puguin fer. Fins a l’esperat Sant Joan, però, moltes de les cases confien en què els clients de la Catalunya Central es puguin animar.Una altra de les incògnites són els clients estrangers, amb qui els propietaris mantenen comunicació a l’espera de saber en quines condicions estarà obert l’espai aeri i com afectarà això a les seves vacances. “De moment hi estem en contacte, tothom en té ganes, però no podem saber si podran venir, ni nosaltres ni ells”, ha explicat Gemma Borràs. Una part ja ha anul·lat, “però n’hi ha molts que volen venir igualment”, ha afegit.

Salvar la temporada

El president de l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, Oriol Baños, ha explicat que pels propers dies, moltes de les cases no tenen clients, però ja estan rebent moltes consultes. Moltes fan referència a si les cases tenen jardí, piscina, o possibilitat de moure’s per l’entorn. “Això ho podran fer sense cap problema”, ha assenyalat el president de l’associació.

Les cases que s’ompliran primer, ha destacat Oriol Baños, són aquelles que es poden llogar completes pel gaudi d’una sola família o grup d’amics. En aquest sentit, aquelles cases que es lloguen per habitacions, de moment les restriccions les assimilen més als hotels i, per exemple, les zones comunes hauran d’estar clausurades.

“Tot plegat és molt incert”, ha assenyalat Baños. “Maig i juny segurament seran mesos d’adaptació amb poques reserves, però confiem que això canviï pels mesos de juliol i agost”. Ara per ara, “s’han perdut dos dels mesos més importants” pels propietaris de les cases rurals, que coincideixen amb la Setmana Santa i la primavera, però no renuncien a recuperar-se “mínimament”, ha assenyalat el president.

Altres articles

Si t’ha agradat llegir la notícia El turisme rural del Berguedà afronta un futur incert, potser també t’interessa aquesta informació El turisme de muntanya pot beneficiar el Berguedà o Els càmpings berguedans valoren la reobertura.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.