Pànxing Berguedà

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Notícies – Berguedà

Exposició: Del Pacífic a la Mediterrània

Berguedà
Exposició: Del Pacífic a la Mediterrània

L’autor, Lluís Riera, madura artísticament a la Columbia Britànica. L’estada a Amèrica marca la temàtica indígena de la seva obra.

En l’exposició: Del Pacífic a la Mediterrània es tracta d’una mostra d’una bellesa artesana emocionant per les seves grans formes i també per la subtilitat dels seus colors, en línia de la millor pintura abstracta. Fins al dia 30 de setembre podreu gaudir-la al monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà.

L’autor

Lluís Riera neix al si d’una família d’artesans ceramistes, cursa estudis a l’Escola d’Art de Tarragona i obre taller a la part vella.
Als anys setanta, es trasllada a la Columbia Britànica, al Canadà, on evoluciona i es forma profundament com a artista. És aquesta una etapa creativa, amb tot un seguit d’exposicions, de la qual podem trobar mostres en diverses col·leccions particulars.
Així doncs, en la seva obra es manifesten alhora els orígens mediterranis i també les arrels indígenes de l’Amèrica del Nord. Aquestes, penetren en la seva obra com un patchwork de cultures, colors, formes i també textures.
L’any 1991 torna a Catalunya i s’instal·la a Gratallops, al Priorat, on continua la seva obra, permanentment renovada i expressió de la seva maduresa creativa.

Si voleu més informació sobre aquesta exposició i els actes culturals que es mantenen a la comarca, podeu trobar-la al web www.civitascultura.org

Si t’ha agradat llegir l’article Exposició: Del Pacífic a la Mediterrània també et pot interessar Visites a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.