Pànxing Berguedà

12, abril del 2024

Search
Close this search box.

12, abril del 2024

Notícies – Berguedà

Falsos mites sobre la sortida de les dents en els bebès

Berguedà
Falsos mites sobre la sortida de les dents en els bebès
Close up of smiling baby-girl

Per Cometelasopa.com / AMIC

És cert però que als bebès els causa molèsties i malestar que podem alleujar amb mossegadors o amb suaus massatges a les genives

L’erupció dentària comença més o menys als sis mesos d’edat. Sol ser un fet molt celebrat pels pares, però als bebès els produeix molèsties i els resulta un procés desagradable. Existeixen falsos mites sobre la sortida de les dents en els bebès que no tenen base científica i que hem de desmentir.

El primer d’ells és creure que el procés causa febre. La inflamació que provoca la sortida de les dents pot augmentar la temperatura del cos del bebè, però no com per a generar una febre que sigui significativa. Si hi ha febre es deurà a un procés infecciós, per la qual cosa hauràs d’anar al pediatre i seguir les seves indicacions.

Tampoc provoca una manca de gana. La sensació de gana no desapareix. El que sí és cert, és que a causa de les molèsties, és probable que mengi pitjor o que prengui el pit més irritable i molest.

I finalment, tampoc existeix cap connexió entre la sortida de les dents i la diarrea. Si aquesta apareix o és perquè existeix un procés infecciós que la causa, o perquè coincideix amb l’època en la qual estem introduint nous aliments, com les fruites i les verdures, que poden desencadenar una femta més tova, ja que el sistema digestiu encara s’està desenvolupant.

Podem alleujar les molèsties de la sortida de les dents, per exemple, amb mossegadors que estiguin fresquets o realitzant suaus massatges en les seves genives. Per a això hi ha gels amb ingredients naturals totalment segurs per al bebè.

Si has trobat interessant l’article Falsos mites sobre la sortida de les dents en els bebès, també et pot agradar La importància de motivar als nens a rentar-se les dents.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.