Pànxing Berguedà

16, juny del 2024

Search
Close this search box.

16, juny del 2024

Notícies – Berguedà

Formació i futur pels joves del Berguedà

Berguedà
IMG_4038

Font: Agència de Desenvolupament del Berguedà


El passat 26 d’Octubre un grup de joves  es van trobar a l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, per tal d’iniciar el projecte Singulars “FUTUR AMB TREBALL, TREBALL AMB TALENTS”, l’objectiu del qual  és reforçar l’ocupabilitat de les persones joves no ocupades i no integrades en el sistema educatiu

Aquest grup de 10 joves tenen un mateix objectiu, formar-se com ajudants de perruqueria per tal de poder seguir creixent en l’àmbit de la imatge personal i adquirir competències que els ajudin a desenvolupar-se al món laboral i en el seu dia a dia. Formació i futur pels joves del Berguedà.

El projecte FUTURS AMB TREBALL, TREBALLS AMB TALENTS consta de dos propostes formatives, per una banda hi ha la formació de l’àrea d’imatge personal, en la qual s’ofereix un curs d’iniciació a la perruqueria perquè els joves puguin adquirir i desenvolupar els coneixement i competències bàsiques de la professió. Els mòduls formatius que es treballaran a perruqueria seran tres: Higiene i asèpsia aplicades a perruqueria; Inici dels pentinats i canvis de forma; i Aplicació de cosmètics per a canvis de color de cabells.

 

Formació i futur pels joves del berguedà

 

A part es realitza 40 hores d’orientació amb el projecte viatge al centre de la feina. Posteriorment hi haurà seguiments individuals per tal d’acompanyar a l’usuari en el seu recorregut formatiu i/o professional posterior al curs. El curs també compta amb un mòdul de visites a l’entorn productiu de la comarca amb un total de 80 hores i amb 90 hores de pràctiques on els joves podran veure la realitat del sector dia a dia i on podran desenvolupar tots els coneixements i competències adquirides durant les sessions formatives del curs.

Com ja hem comentat, aquest es va iniciar el dia 26 d’Octubre però encara hi hauria possibilitat d’incorporar algun jove més.

 

Formació i futur pels joves del berguedà

Formació en diversos àmbits

Per altra banda el projecte conta d’una segona formació, aquesta del sector de la Restauració i l’Hosteleria. Concretament està orientat a l’Hostaleria Berguedana, on els joves es formaran en la temàtica de cambrer i cuina amb els coneixements bàsics.  Un cop acabat podran exercir d’ajudants. Els mòduls formatius que treballaran a perruqueria seran: Seguretat i higiene alimentària; Productes gastronòmics; Servei de bar i restaurant; Tècniques de comunicació; i cuina Berguedana.

A part, i igual que la formació exposada anteriorment, es realitza les mateixes hores d’orientació. També compta amb un mòdul de visites a l’entorn productiu de la comarca amb un total de 80 hores. El curs també compta amb una total de 90 hores de pràctiques.

 

Formació i futur pels joves del berguedà

 

La previsió d’inici és al gener de 2021, per tal de poder iniciar el curs, que els joves acreditin formar part de Garantia Juvenil i ser demandants d’ocupació. Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.

Si t’ha agradat llegir la notícia Formació i futur pels joves del Berguedà, també et pot interessar llegir Les entitats esportives del Berguedà es bolquen a ajudar la Creu Roja de la comarca.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.