Pànxing Berguedà

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Notícies – Berguedà

INSTITUT GUILLEM DE BERGUEDÀ – 50 cursos! 

Berguedà
IES-guillem-bergueda
L’Institut Guillem de Berguedà encetarà el proper mes de setembre el 50è curs. Més enllà de les celebracions que començaran el proper curs i que culminaran al setembre de 2025 quan farà 50 anys de la seva creació, és moment de fer balanç i valorar tot allò que s’ha aconseguit.

Actualment el centre compta amb 670 alumnes repartits en els estudis d’ESO, Batxillerat, Cicles Formatius de Grau Mitjà, Cicle de Grau Superior, Itinerari Formatiu Específic i Programa de Formació Inicial.

En aquests últims cursos l’Institut Guillem de Berguedà ha augmentat l’oferta d’estudis postobligatoris:

Batxillerat / Batxibac

El Batxillerat és l’estudi amb més antiguitat al centre. Des de l’inici, a l’any 1975, s’han ofertat al centre. Des del curs 2018-2019 s’ofereix, a més, el Batxibac. Aquests estudis permeten als alumnes cursar alhora el Batxillerat de l’estat Espanyol i el Batxillerat de l’estat Francès. Els alumnes que cursen el Batxibac cursen un currículum mixt fent un terç de l’horari lectiu del batxillerat en llengua francesa. A l’obtenir el títol de batxiller, obtenen, també, el diploma de baccalauréat si superen una prova externa que es desenvolupa íntegrament en francès. Quan acaben poden accedir, si volen, a la Universitat de França a part d’obtenir el nivell B2 de Llengua Francesa. Ja hi ha hagut diverses promocions que han acabat aquests estudis fet que ha permès a alguns seguir els estudis a França i a d’altres els ha facilitat entrar al Grau desitjat aquí a Catalunya o, també, a Espanya.

Cicles Formatius de Grau Mitjà

Els últims cursos han augmentat els alumnes en els Cicles Formatius de Grau Mitjà. El centre ofereix el cicle de Cures Auxiliars d’Infermeria i el d’Atenció a les Persones en Situació de Dependència. Els dos Cicles tenen una taxa d’inserció laboral molt alta i permeten, també, continuar la formació en Cicles Formatius de Grau Superior.

Cicle Formatius de Grau Superior

Aquest proper juny es graduarà la primera promoció de Tècnics en Integració Social. Els Cicles de Grau Superior són els Estudis de rang més alt que es poden cursar a la nostra comarca. L’alumnat d’aquest Cicle ha fet diversos projectes que beneficien tant el centre, com la ciutat o la comarca. Sense anar més lluny, el passat 27 de febrer, varen organitzar amb gran èxit de participació la primera Jornada de Salut Mental: Mentalitzem-nos!

La jornada va tractar diversos aspectes de la Salut Mental a través de ponències, lectura de poemes, danses, cançons, exposició de fotografies …

Itinerari Formatiu Específic

Una de les novetats d’aquests últims anys és l’Itinerari Formatiu Específic d’Auxiliar de Vendes i Atenció al Públic.

Un Itinerari Formatiu Específic (IFE) és un ensenyament professional que s’adreça a alumnes amb necessitats educatives especials, amb l’objectiu d’oferir atenció educativa a l’etapa postobligatòria. Actualment hi ha 7 alumnes cursant aquests estudis. A part de poder seguir la seva formació un cop acabats els estudis obligatoris, han aconseguit dinamitzar el centre tot decorant-lo en dates assenyalades o ajudant en l’organització de celebracions on participen tots els alumnes de l’Institut.

PFI-PTT d’Auxiliar en Centres Sanitaris

Aquest curs s’ha començat a oferir el Programa de Formació Inicial d’Auxiliar en Centres Sanitaris que substitueix en que es va oferir fins els curs passat d’Auxiliar en vendes. Aquesta estudis, que són fruit de la col·laboració entre l’institut Guillem de Berguedà i l’Ajuntament de Berga, estan adreçats a joves que no han pogut obtenir el títol d’ESO.

Els nostres alumnes s’han pogut familiaritzar amb diverses tasques que es desenvolupen en un centre sanitari com l’Hospital de Berga. Un cop superat aquest curs, els alumnes podran accedir a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà.

Així doncs, als llarg dels gairebé 50 anys els estudis postobligatoris han anat guanyant presència a l’Institut Guillem de Berguedà i s’ha aconseguit poder oferir cada vegada més opcions de formació als joves de Berga i del Berguedà.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.