Pànxing Berguedà

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Notícies – Berguedà

La Corrida a Puig-reig, una tradició viva lligada a Sant Antoni Abat

Berguedà
PHOTO-2021-01-11-08-23-03

Font: Ajuntament de Puig-reigEnguany, la festa de La Corrida 2021 no se celebrarà com a tots ens agradaria a causa de la pandèmia. No obstant això, s’ha preparat La Corrida 2021 confinada per mantenir l’esperit de la nostra estimada festa. Des de casa es podran realitzar treballs manuals de La Corrida i també farem el concurs d’Instagram #lacorridapuigreig21.
Cartell de les festes "La corrida confinada 2021"
Diferents restaurants del municipi oferiran un menú de porc per a degustar. Animem a tots els puig-regencs i puig-regenques a participar activament i a seguir les xarxes socials!
La Comissió de La Corrida, com cada any, també ha fet el calendari pels veïns i veïnes de Puig-reig. Enguany, s’ha inclòs la publicitat gratuïta de tots els que any rere any hi han col·laborat econòmicament i així, ens solidaritzem amb ells en aquests moments durs que estem vivint. Ja s’està treballant per l’edició del 2022, amb moltes ganes i il·lusió per poder celebrar-la de principi a fi i fer realitat retrobar-nos tots plegats.

La Corrida, la fira del cavall i de l’embotit

La festa de La Corrida sempre ha estat lligada a Sant Antoni Abat. L’any 2005, recuperant la tradició, s’estrenà una nova imatge, que presidí tota la cercavila des d’un carro tirat per bous.Comença la cercavila. El banderer l’encapçala portant l’estandart. Es tracta d’una tradició que va ésser recuperada fa pocs anys i que ha dignificat diverses persones protagonistes de La Corrida. El banderer l′encapçala portant l′estandart. Després dels tres coets i de la traca, un bon esmorzar congrega tothom a la plaça de bon matí: comença el diumenge de La Corrida.

Durant molts anys, la festa de La Corrida va anar acompanyada de la matança del porc. Finalment la força inexorable de la llei fa que, ara com ara, aquesta imatge, prou recent, sigui història…Botifarres, bulls, bisbes i fuets. Llonganisses i espetecs. Panxeta, cansalada, llard, sagí. Sobrassades i llardons. Llom, costella, careta. Pernils…, tots els presents de La Corrida. Que vagi de gust!


Esmorzar a ″La Barraca″

La cercavila de La Corrida durant la dècada dels anys cinquanta. És tot un orgull per a un poble poder palesar que en tot temps hi ha hagut qui ha conservat la tradició de la festa amb entusiasme.

La festa de La Corrida a les primeres dècades del segle passat. La generació que s’hi aplegà dóna fe de l’arrelament i la popularitat que desde sempre ha tingut la diada.


Celebració que es duu a terme des de fa més de 125 anys

Els carros guarnits o rememorant les antigues feines de pagès són cada any presents a la cercavila del diumenge de La Corrida . Ja que totes les col·laboracions són benvingudes i agraïdes per tothom. Des de l’any 1995 el dissabte al matí de la festa de La Corrida s’esdevé la fira del cavall. Cavalls i eugues, ases i rucs, mules i perxerons, pollins, ponis… Tots plegats, per la festa més grossa de l’any.


Carros guarnits

Així com abans es reunien per La Corrida els pagesos del poble i de les contrades veïnes, ara també fan la festa els qui amb els seus carros i cavalleries arriben d’arreu. Benvinguts sempre! Com en tota la festa que s’ho valgui, a La Corrida hi ha estones divertides i d’un tip de riure. Ja fa uns quants anys que el rodeo, el dissabte al migdia, fa gaudir tothom. I algú en surt una mica tou…

Un any i un altre, la festa de La Corrida ens serveix per a conservar un record ben viu de persones qeu abans que nosaltres van protagonitzar-la. No cal dir que és també una diada ben seva.

Aquest any La corrida de Puig-Reig no es celebrarà degut a la Covid-19. Consulteu a la web de l’Ajuntament de Puig-Reig.

Web: https://lacorrida.cat/


Si t’ha agradat llegir la notícia La Corrida a Puig-reig, una tradició viva lligada a Sant Antoni Abat, també et pot interessar “EL SOLSONIÀ, VIURE I MORIR AL NEOLÍTIC MITJÀ”

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.