Pànxing Berguedà

25, juliol del 2024

Search
Close this search box.

25, juliol del 2024

Notícies – Berguedà

La tornada a l’escola. Com fer-la més suportable?

Berguedà
La tornada a l'escola. Com fer-la més suportable?
Back to school concept

Per faros.hsjdbcn.org / AMIC


Després de l’estiu arriba la tornada a l’escola: tornar a llevar-se d’hora, als deures, a les extraescolars… I això, a vegades els costa molt d’acceptar i més enguany, que sumen més de sis mesos sense anar a classe. Així doncs, se’ns planteja un dubte principal amb la tornada a l’escola: com fer-la més suportable.

Les rutines, els límits i els horaris poden ser els nostres aliats per a no caure en el caos i reduir conflictes. En aquest article La tornada a l’escola. Com fer-la més suportable?, perquè la tornada a l’escola no sigui tan difícil, recomanem tenir en compte els punts següents:

Per a començar, és important generar una bona rutina de somni. És a dir, mantenir un horari estable a l’hora de ficar-nos al llit i llevar-nos, evitar activacions abans d’anar a dormir (això implica jocs electrònics o ús de pantalles), sopar un parell d’hores abans de dormir, i seguir sempre el mateix ordre en els passos.

De la mateixa forma que els nostres fills coneixen la rutina en el col·legi, és fonamental que coneguin la rutina de les tardes. Han de saber quin dia tenen activitats extraescolars, quan han de dutxar-se, quan fer els deures… en definitiva, tenir ordre i estructura. Els nens necessiten veure-ho de manera explícita pel que es recomana crear un horari que inclogui totes les activitats (berenar, deures, oci, dutxa, preparar la motxilla, sopar, llegir i dormir). L’horari pot ser de molts tipus, però l’important és que ho feu conjuntament perquè prenguin consciència del que toca a cada moment.

Ambient controlat i temps d’oci

El lloc d’estudi ha de ser un espai el més controlat possible per a evitar distraccions i pèrdues de temps. Per això, seria ideal que fos sempre el mateix (sense distraccions ni joguines), que estigui ordenat (que cada objecte tingui el seu lloc), per la qual cosa caldrà crear espais de magatzematge, que es tingui el material necessari i que es disposi d’un rellotge que el nen comprengui (millor l’analògic).

És fonamental també que els nens tinguin temps d’oci, es moguin i es relacionin. I una manera de fer-ho són les activitats extraescolars. Trobeu una activitat idònia per als vostres fills, aquella que els agradi, no la que ens agradi a nosaltres. Tampoc li ompliu d’activitats cada dia. Dues o tres tardes a la setmana, són la freqüència idònia.

Si t’ha agradat llegir La tornada a l’escola. Com fer-la més suportable?, també et pot interessar Descobreix un munt de jocs educatius per als teus fills.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.