Pànxing Berguedà

21, abril del 2024

Search
Close this search box.

21, abril del 2024

Notícies – Berguedà

L’Ajuntament de Berga estableix com ha d’obrir l’hostaleria en la Fase 1

Berguedà
Vista aèria de Berga. Imatge publicada el 18 de maig de 2019
Vista aèria de Berga. Imatge publicada el 18 de maig del 2019.

L’Ajuntament de Berga estableix els tràmits per a la reobertura de terrasses de bars i restaurants en la Fase 1 del desconfinament

L’Ajuntament de Berga estableix com ha d’obrir l’hostaleria en la Fase 1 i per aquest motiu implementarà una sèrie de mesures per a la reobertura de les terrasses dels bars i restaurants de la ciutat. Són mesures a aplicar amb la vista posada en la Fase 1 del desconfinament. Es determinarà els tràmits que cal realitzar per a possibles ampliacions de la superfície de les terrasses. Per exemple, es tenen en compte les modificacions en el cobrament de les taxes relatives a la instal·lació de terrasses a la via pública per part dels establiments i serveis d’hostaleria i restauració.

Aquests establiments i serveis podran reobrir les terrasses a partir de la Fase 1 del ‘Pla per a la transició cap a una nova normalitat’. Recordar que aquesta reobertura ha estat aprovada pel Consell de Ministres el 28 d’abril de 2020, tenint en compte la situació sanitària, social i econòmica provocada per la pandèmia de la Covid-19.

Tres fases

Aquest pla estableix tres fases consecutives de desescalada (1, 2 i 3). Es parteix d’una fase 0 inicial, de tal manera que es pugui avançar en funció de com progressin en el territori tant la pandèmia com les capacitats sanitàries per enfrontar-la. Actualment, Berga es troba en la Fase 1.

Restriccions sobre les terrasses de bars i restaurants durant la Fase 1

L’Ordre SND/386/2020, de 3 de maig, estableix que en els territoris que es trobin en la Fase 1 del desconfinament, l’ocupació de les terrasses es limitarà al 50% de les taules permeses en l’any anterior. En tots els casos, caldrà assegurar que es manté la deguda distància física d’almenys 2 metres entre les taules. Serà necessari garantir la distància mínima interpersonal entre els clients i clientes.

Sol·licituds per a l’ampliació de terrasses de bars i restaurants

D’una banda, com a norma general, es permetrà l’obertura de terrasses als negocis autoritzats l’any anterior. Tan sols hauran de respectar la limitació d’instal·lar el 50% de les taules permeses, tenint en compte les mesures preventives esmentades anteriorment. En aquest cas, no caldrà que realitzin cap tràmit al respecte.

D’altra banda, els bars i restaurants que vulguin reobrir les terrasses amb una ampliació de superfície superior al 50%, sempre que ho permeti l’amplada de la via pública, hauran de presentar una instància via telemàtica – Llicència d’ocupació de la via pública per a establiments (terrassa amb taules i cadires, etc. (TR022)  Caldrà indicar el nombre de lots (1 lot és 1 taula amb 4 cadires) pels quals es vol sol·licitar l’ampliació. També caldrà detallar mitjançant un dibuix o croquis la distribució dels lots a la via pública.

En cas que la sol·licitud d’ampliació de la terrassa situada en una vorera comporti l’ocupació de part de la vorera d’altres edificis, caldrà aportar un escrit de conformitat. Aquesta conformitat ha de ser emesa per la propietat o la persona representat de la comunitat de propietaris dels edificis afectats. Ateses les diferents casuístiques que es puguin produir, s’estudiarà la disponibilitat d’espais físics i zones de vianants. També s’establirà, com a norma general, un límit màxim d’ocupació de taules i cadires al 100% de les autoritzades l’any anterior.

El consistori berguedà recomana tramitar les peticions el més aviat possible. S’ha de fer adjuntant la documentació sol·licitada per agilitzar el tràmit administratiu que comporta la resolució de les sol·licituds referents a les terrasses de bars i restaurants. Cal, doncs, la tramitació i comunicació de la resolució de cada persona interessada.

Suspensió del cobrament de la taxa de terrasses durant l’estat d’alarma

Pel que fa a la taxa per a la instal·lació de terrasses a la via publica, el consistori no cobrarà aquesta ordenança als bars i restaurants durant el període de l’estat d’alarma. Això és des del seu inici fins a l’autorització de l’entrada en la Fase 1 del territori de la Catalunya Central. Així doncs, el cobrament de la taxa es limitarà als dies hàbils d’ocupació i d’acord amb les limitacions establertes o possibles ampliacions autoritzades. Aquesta és una de les mesures del pla de xoc de l’Ajuntament de Berga per pal·liar els efectes de la Covid-19.

Paral·lelament, el consistori berguedà està treballant en una proposta per aprovar una disposició transitòria que permeti la no aplicació temporal de la corresponent ordenança fiscal de terrasses. Seria per aplicar durant el segon semestre de l’any 2020. El personal tècnic municipal està treballant per poder presentar aquesta proposta en la pròxima sessió ordinària del plenari municipal, prevista per al juny.

Altres articles

Si t’ha agradat llegir la notícia L’Ajuntament de Berga estableix com ha d’obrir l’hostaleria en la Fase 1, potser també t’interessa aquesta informació El turisme de muntanya pot beneficiar el Berguedà o Els càmpings berguedans valoren la reobertura.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.