Pànxing Berguedà

24, juliol del 2024

Search
Close this search box.

24, juliol del 2024

Notícies – Berguedà

Les cooperatives escolars del Berguedà continuen endavant

Berguedà
Coop Escolars 20-21_1

Font: Agència de Desenvolupament del Berguedà


El projecte no s’atura tot i les dificultats del curs passat i les restriccions, adoptant nous formats per respectar les normes de seguretat, alhora que es garanteix la continuïtat d’aquesta iniciativa

Les cooperatives escolars del Berguedà continuen endavant tot i les restriccions per la Covid-19. La setmana passada es van començar a fer les visites per assessorar a les cooperatives de primària en tres escoles de Gironella, la Pobla de Lillet i Puig-reig. Enguany a tot el Berguedà participaran 500 alumnes de 22 centres educatius al projecte de cooperatives escolars. Mentre que el curs 2019-2020 hi van participar 585 alumnes de 25 centres.

Durant el curs passat, el confinament va limitar el desenvolupament i creació de les cooperatives escolars tant de primària com de secundària. Els alumnes de secundària no van arribar a fer l’intercanvi de productes amb altres cooperatives de fora de la comarca. Finalment, van acabar el projecte elaborant un aparador virtual dels projectes creats. Les cooperatives de primària van veure interromput el seu procés en diferents etapes. Això va ocasionar que en la represa del projecte d’aquest curs, alguns centres educatius hagin optat per crear noves cooperatives des de zero. Tanmateix, altres han donat continuïtat a les cooperatives del curs passat. Així doncs, realitzaran les vendes dels seus productes entre el primer i el segon trimestre.

Perseverar davant l’adversitat

Enguany hi ha moltes casuístiques diferents dins de cada centre. Des de les entitats organitzadores (ADBerguedà, Ajuntament de Berga i Diputació de Barcelona) s’ha facilitat que cada escola pugui escollir com vol desenvolupar el projecte segons la seva situació. Segons Lluís Vall, president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà “És molt important que malgrat la situació seguim apostant per guiar a emprendre als joves”. També ha afegit que “de quina millor manera que en un moment hostil, on el condicionant de la situació actual ajuda i fa repensar nous models de relació, i d’emprendre”.  Assegura també que “Seguim apropant l’emprenedoria a l’escola perquè és clau entendre a les noves generacions com a motors generadors d’idees i a la vegada de futur”.

Novells i veterans

De les cooperatives de l’any passat, 9 cooperatives de 12 escoles amb 189 alumnes han reprès la mateixa empresa. Ho fan per continuar les fases pendents i poder tancar la seva cooperativa durant el 1r o 2n trimestre. Faran les vendes al desembre aprofitant les festes de Nadal o durant gener-febrer. La majoria intentaran fer venda presencial a l’escola o al seu municipi, en grups reduïts i seguint totes les normes de seguretat. També hi ha alguna cooperativa que farà la venda on-line. Totes aquestes cooperatives finalitzaran el projecte a principis del 2n trimestre per poder dedicar-se a altres assignatures i projectes.

Les cooperatives que inicien el projecte des de zero intentaran fer la venda al tradicional Mercat de Cooperatives Escolars del maig a Berga. Aquesta cita ja s’ha celebrat durant 9 anys seguits. En cas que la situació provocada per la pandèmia impedeixi celebrar-lo, es buscaran alternatives sobre les quals ja s’està treballant. En són exemples la venda en diferents caps de setmana al mercat setmanal de Berga separant cooperatives, venda on-line, etc.

Si t’ha agradat llegir la notícia Les cooperatives escolars del Berguedà continuen endavant, també et pot interessar Els parcs naturals de l’Alt Pirineu i el Cadí-Moixeró ofereixen més d’una quarantena de propostes educatives.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.