Pànxing Berguedà

20, juny del 2024

Search
Close this search box.

20, juny del 2024

Notícies – Berguedà

Les escoles rurals: una elecció en temps de COVID

Berguedà
FOTO 2 CUINETA

Font: Zer Berguedà


La pandèmia accelera els plans de famílies amb fills que canvien l’àrea metropolitana per un entorn rural. A la ZER Berguedà Centre ens hi hem trobat. Cinc de les noves matrícules d’aquest curs han estat de famílies que han optat per aquest canvi d’escola i canvi de vida.

L’edat dels infants és variada. Una alumna de la llar d’infants, un alumne de P3, una alumna de P4, una alumna de 1r i un de 3r. Totes elles han passat de viure a Barcelona o a l’àrea metropolitana per instal·lar-se a Vilada o Borredà i portar els seus fills i filles a les escoles dels pobles. La seva elecció passa per tornar a les arrels o enfortir el vincle que ja tenien amb la zona. Algunes de les famílies eren filles del poble i ja havien anat a una de les escoles de la ZER Berguedà Centre quan eren petits. Altres, en canvi, hi tenien la segona residència o amics que els han acabat d’engrescar per fer el canvi.

 

Les escoles rurals: una elecció en temps de COVID
L’edat dels infants nouvinguts és variada, des de preescolar fins a primària – ZER Berguedà Centre

La pandèmia ha accelerat aquesta tendència però el projecte educatiu de la ZER Berguedà Centre ha tingut un pes important per aquesta elecció. Les metodologies, l’ús de l’entorn i la natura com a una eina més per al procés d’ensenyament – aprenentatge dels infants i els grups reduïts en aules multinivell han acabat de convèncer a aquestes famílies de la seva elecció. Després del primer mes d’escola ja podem dir que els infants s’han adaptat bé a canvi i que estan molt contents a les escoles i de la vida que Borredà i Vilada ofereixen a les famílies.

Si t’ha agradat llegir la notícia Les escoles rurals: una elecció en temps de COVID, també et pot interessar el contingut que trobaràs a la nova revista Pànxing Berguedà, Bages i Solsonès.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.