Pànxing Berguedà

29, febrer del 2024

Search
Close this search box.

29, febrer del 2024

Notícies – Berguedà

Més de 400.000€ en subvencions pel comerç del Berguedà

Berguedà
Més de 400.000€ en subvencions pel comerç del Berguedà. Els ajuts formen part del Programa de reactivació del comerç

Més de 400.000€ en subvencions pel comerç del Berguedà. Els ajuts formen part del Programa de reactivació del comerç, per part del CCAM.

Un programa de reactivació del comerç farà arribar més de 400.000€ en subvencions pel comerç del Berguedà. Fins a 161 establiments de 16 municipis de la comarca s’han beneficiat de les subvencions del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM).

Aquests ajuts formen part del “Programa de reactivació del comerç”, activat per ajudar al comerç local en el context de la post-pandèmia. Berga, amb 89 sol·licituds aprovades, és el municipi amb més establiments beneficiats. La resta d’establiments que han rebut la subvenció són: Avià, Bagà, Borredà, Casserres, Castellar de n’Hug, Cercs, Gironella, Gósol, Guardiola de Berguedà, La Pobla de Lillet, Montmajor, Puig-reig, Saldes, Vallcebre i Vilada

Segons explica l’Agència per al Desenvolupament del Berguedà, són diferents sectors comercials i de serveis els que s’han vist beneficiats per la mesura. Entre aquests hi ha comerços d’alimentació o de moda, bars i restaurants, i serveis professionals com ara centres de bellesa i salut, tallers mecànics, establiments de reparació, o negocis d’arts gràfiques.

Gairebé un 13% del pressupostat en ajuda a tot el comerç català

En total els ajuts concedits a establiments de la comarca pugen a 401.260 €. I això equival a un 12,94% dels 3.100.000 € pressupostats per a tot Catalunya.

La majoria d’establiments rebran 2500€ per impulsar aquests negocis i serveis afectats
econòmicament per la COVID-19. La tasca de difusió de les subvencions i acompanyament en la realització dels tràmits, l’ha realitzat l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i s’ha vist complementada per les associacions de comerciants, els Ajuntaments, i gremis i associacions d’empresaris. La implicació per part de tots ells és el que ha fet possible arribar a un gran número de negocis.

En aquest sentit Lluís Vall, el president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, afirma que “és una bona notícia, malgrat la situació actual, que els comerços berguedans puguin comptar amb aquest primer paquet de mesures econòmiques llençades des del Govern de la Generalitat, i que un 12% del pressupost de les ajudes han anat a parar al Berguedà, una xifra prou important com a territori”

Vall també explica que “aquesta és també una declaració d’intencions per part del nostre comerç. Un comerç que vol viure i continuar donant servei a tots els ciutadans. Val a dir que no va ser fàcil, sobretot tenint en compte que aquesta ajuda és va esgotar en tres hores després d’habilitar les tramitacions de peticions.

Malgrat tot doncs, 162 comerços comptaran amb l’ajuda de 2500€ per poder suportar el cop molt millor. Tot això és gràcies al personal de l’Agència que ha estat atenent a comerços però també de la gent de les UBIC’s de la comarca com Bergacomercial, i l’ACEB.”

Programa Comerç 21

Des de l’ADBerguedà es segueix treballant per dinamitzar el comerç de proximitat del Berguedà.

Un exemple clar és el Programa “Comerç 21”, que està adreçat a establiments comercials, de
serveis o restauració amb capacitat i voluntat de millorar i créixer, ja sigui implementant noves

estratègies, apostant per la digitalització, obrint-se a nous canals de comercialització o
màrqueting, etc. Inclou formacions virtuals en diferents àrees que l’establiment demandi, i
assessorament individualitzat i personalitzat.

Actualment Comerç 21 té les inscripcions obertes fins el 13 de juliol de 2020. Des de l’ADBerguedà s’assessorarà i es resoldran els dubtes que tinguin els establiments interessats en participar-hi.

Altres articles

Si t’ha agradat llegir Més de 400.000€ en subvencions pel comerç del Berguedà també et pot interessar llegir Reobertura de la biblioteca Ramon Vinyes i Cluet.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.