Pànxing Berguedà

12, abril del 2024

Search
Close this search box.

12, abril del 2024

Notícies – Berguedà

Nil Safont reprèn els seus murals a Montmajor

Berguedà
|Slim Safont|Detall d'un dels murals d'Slim Safont (Foto: Ajuntament de Montmajor).
Aquesta setmana Nil Safont reprèn els seus murals a Montmajor. Del 6 al 16 de març de 2020 Safont, més conegut amb el seu nom artístic de Slim, va deixar la seva empremta en un mur del parc infantil de Montmajor. Diferents mitjans de comunicació, com TV Berguedà o Regió 7 se'n van fer ressò de la notícia durant els dies que aquest prestigiós muralista treballà al parc.

Aquesta setmana Nil Safont reprèn els seus murals a Montmajor. Entre els dies 6 i 16 de març passats, Safont, més conegut amb el seu nom artístic de Slim, va deixar la seva empremta en un mur del parc infantil de Montmajor. Diferents mitjans de comunicació, com TV Berguedà o Regió 7 se’n van fer ressò de la notícia durant els dies que aquest prestigiós muralista treballà al parc.

Slim Safont
Slim Safont

Nil Safont reprèn els seus murals a Montmajor. L’artista de Berga especialitzat en murals va haver d’interrompre el seu treball a causa del confinament per la situació d’emergència de la Covid-19. En aquests darrers dies, però, ha reprès la seva obra. Entre el 6 i el 7 de maig el prestigiós muralista acabarà el segon mural.

Safont utilitza la pintura plàstica, amb una bona elaboració del color i treballant molt la pinzellada. L’obra que es podrà visualitzar serà un doble mural de grans dimensions. Dos grans murals que pretenen simbolitzar un diàleg intergeneracional i, ala vegada, ser font de reflexió.

Un primer contacte

De fet, el 27 de desembre de 2019, Slim Safont ja va dirigir una primera mirada artística a Montmajor. El Consistori el va rebre amb el propòsit de presentar-li el parc infantil de Montmajor. L’objectiu no era altra que hi pogués realitzar una obra seva. De la visita se’n va acordar que l’artista oferiria algunes propostes a l’equip de govern i, si els convencia, es podria tirar endavant la seva creació.

Va ser el 14 de gener de 2020 quan l’Ajuntament de Montmajor va donar el vistiplau a l’artista. A partir d’aquella data ja podia començar a dissenyar el treball mural a les dues parets del parc infantil del poble. A la pràctica, però, no va ser fins el 6 de març quan se’l va poder veure treballant-hi. Tot un plaer visual per als sentits que no deixà indiferent a tota persona que es topà amb l’escena de treball.

La inspiració artística de Nil

Nil Safont va començar pintant grafitis als 13 anys. Ho va fer en algunes parets de Berga, en les quals encara s’hi poden veure el seu nom artístic, Slim. Aquelles pintades juvenils i el grau en Belles Arts han estat les seves bases. Ara, és un artista sol·licitat que cada vegada és més conegut en el món de l’art urbà. L’agenda particular, cada cop més plena, n’és la prova més evident. L’èxit dels seus murals també es deuen a què és molt conscient que ha de convertir el concepte que vol transmetre en un llenguatge que la gent de la zona pugui entendre.

La tècnica

Després de pintar durant tota una primera època amb esprais, ara pinta amb pinzells i sobre murs fa servir pintura plàstica. L’estiu de 2018 va fer un mural a Avià i, des de llavors, el muralista berguedà ha treballat a diferents llocs del món.

Slim Safont va néixer a Berga, el 1995. Aquest jove muralista internacional, l’any 2018 es llicencià en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Des del 2016, treballa com a artista autònom professional. Interessat per la intervenció a l’espai públic, la seva obra es pot veure als carrers de diferents ciutats o poblacions, principalment al llarg de la província de Catalunya, però també per Espanya, Caserta (Itàlia), Nàpols (Itàlia), Sardenya (Itàlia), Los Angeles (Califòrnia, EUA), San Diego (Califòrnia, EUA), Michigan (EUA), Nova York (EUA), París (França), Moscou (Rússia), Minsk (Bielorússia), o Gent (Bèlgica).

Slim-Safont-Mural-Montmajor-2
Detall d’un dels murals d’Slim Safont (Foto: Ajuntament de Montmajor).

Si t’ha interessat Nil Safont reprèn els seus murals a Montmajor, també et pot interessar l’Agenda Cultural que publiquem a la revista Pànxing Berguedà.

 

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.