Pànxing Berguedà

19, maig del 2024

Search
Close this search box.

19, maig del 2024

Notícies – Berguedà

Berga iniciarà la temporada estival el 17 de juny amb l’obertura de les piscines municipals i una vetllada musical    

Berguedà
20230617_SolsticiEstiu2023

Aquesta setmana comença la temporada d’estiu amb l’obertura de les instal·lacions de bany de les piscines municipals que estaran en funcionament del 17 de juny a l’1 de setembre, en horari ininterromput de 10 a 20 h. Enguany, es mantindran les mateixes tarifes per a l’ús de les instal·lacions esportives i la taquilla estarà situada a la porta d’accés més propera a la zona de nadons.

En els últims mesos, els operaris de la brigada municipal i els Serveis Tècnics del consistori berguedà han completat les tasques d’adequació de les instal·lacions. Una de les millores implementades ha estat la substitució de la gespa que envolta les quatre piscines de l’equipament esportiu. A més, s’ha organitzat un esdeveniment per inaugurar la temporada que inclourà un espectacle familiar i una vetllada musical.

Millora de les instal·lacions

Una de les millores més destacades ha estat la renovació de la gespa de les instal·lacions de bany durant la primavera. La superfície total de gespa renovada ha estat de 2.810 m2. Altres actuacions implementades han estat la millora de la instal·lació del sistema de reg de les zones de platja de les piscines per garantir el manteniment de la gespa i l’adquisició d’un robot per efectuar la neteja de les piscines.

Solstici d’estiu

Berga ha organitzat un esdeveniment per donar la benvinguda al solstici d’estiu i inaugurar la temporada a les piscines municipals. Per fer-ho, s’ha programat un espectacle familiar protagonitzat per Dani Magyk (19 h) i una actuació musical, a càrrec del grup Vintage (20 h). L’acte és gratuït i està organitzat per les àrees d’Esports i Joventut de l’Ajuntament de Berga amb el suport de la Diputació de Barcelona. 

Tarifes i abonaments

Aquest estiu s’aplicaran les mateixes tarifes que els últims dos anys per fer ús de les instal·lacions de bany. L’accés a la piscina pels infants (de 4 a 14 anys), les persones majors de 65 anys i pensionistes i les persones amb discapacitat (grau igual o superior al 33 %) té un cost de 2,5 €, mentre que les persones acompanyants de persones amb discapacitat (grau igual o superior al 65 %) tenen l’entrada gratuïta.

El preu de l’entrada per a les persones adultes d’entre 15 i 64 anys és de 3,5 €. A més, hi ha una tarifa reduïda d’1,5 € per accedir a la piscina durant l’última hora d’obertura de les instal·lacions (de 19 a 20 h) i un abonament familiar mensual (juliol o agost) per a unitats familiars de diversos membres que costa entre 65 i 80 €. També s’ofereixen abonaments per a 15 serveis (25-35 €), per a 30 serveis (35-50 €) i abonaments de temporada (42-62 €). No es fa distinció entre la tarifa diària i la tarifa de cap de setmana.

Els tiquets senzills d’entrada diària es poden adquirir a la taquilla de la piscina, però els abonaments familiars mensuals (juliol o agost) i els abonaments en què s’apliqui algun tipus de descompte caldrà tramitar-los presentant la documentació corresponent a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Berga (Pl. Sant Pere, 1). 

Episodis d’onada de calor

Berga implementarà l’accés gratuït a les instal·lacions de bany de la zona esportiva quan es produeixin episodis d’onada de calor. La mesura s’aplicarà quan el Servei meteorològic de Catalunya (SMC) emeti avisos de perill “alt” i “molt alt” al Berguedà, que es correspon amb les alertes de color taronja i vermell, respectivament. Aquests avisos emesos pel SMC acostumen a estar actius durant les tardes.   

L’aforament màxim serà de 750 persones i el control d’accés es farà mitjançant tiquets numerats que els usuaris i usuàries rebran a l’entrada de la piscina i que hauran de retornar en el moment que decideixin abandonar l’equipament. Les persones que disposin de l’abonament de temporada o l’abonament familiar també podran accedir gratuïtament i tindran prioritat d’accés, en cas que es produeixin cues. Els infants menors de 14 anys hauran d’anar acompanyats d’una persona adulta que haurà de fer-se responsable de l’entrada i sortida dels menors a les instal·lacions. Les persones adultes només podran fer-se càrrec de cinc infants, com a màxim, signant l’autorització corresponent.

Mulla’t per l’esclerosi múltiple

Berga tornarà a sumar-se a la iniciativa “Mulla’t”. És una jornada organitzada arreu de Catalunya per la Fundació Esclerosi Múltiple que té l’objectiu d’acompanyar les persones afectades per aquesta malaltia i destinar fons a la recerca i la investigació. Berga participarà en la jornada fent una sessió d’aquazumba, a càrrec de Sandra Tristante, tècnica del Centre Esportiu Municipal El Tossalet. L’activitat es farà el dissabte 8 de juliol, de 12  a 12:30 h. A més, els usuaris i usuàries podran col·laborar amb la iniciativa adquirint productes solidaris de la campanya que es vendran a la taquilla de les instal·lacions de bany durant una setmana. La recaptació de la taquilla de la jornada es destinarà íntegrament a la causa esmentada.      

Activitats esportives

Les instal·lacions esportives de les piscines municipals acolliran les activitats gratuïtes del programa ‘Salut a l’estiu’ durant el mes de juliol. Es tracta d’un programa d’activitats esportives per promoure els hàbits saludables i l’exercici físic. El projecte està impulsat per l’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Berga en col·laboració amb el Centre Esportiu Municipal El Tossalet i el Centre Esportiu d’Estètica Corporal (CEEC). Aviat es donarà a conèixer la programació d’activitats del programa ‘Salut a l’estiu’ de 2023.

Corresponsabilitat i respecte

Totes les persones que accedeixin a les instal·lacions municipals de bany hauran de mostrar un comportament adequat, adient i de respecte envers la resta d’usuaris i usuàries i també amb el personal encarregat de la gestió i el manteniment del servei. L’objectiu és mantenir la seguretat i el bon ús de les instal·lacions entre tots i totes.

Si t’ha agradat llegir la notícia Berga iniciarà la temporada estival el 17 de juny amb l’obertura de les piscines municipals i una vetllada musical, també et pot interessar llegir Hostaleria i Turisme del Berguedà renova la junta directiva amb Sílvia Culell al capdavant.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.