Pànxing Berguedà

16, juny del 2024

Search
Close this search box.

16, juny del 2024

Notícies – Berguedà

Torna el cinema a la fresca a Berga

Berguedà
Berga acollirà una sessió de cinema a la fresca del Cicle Gaudí amb la projecció de la pel·lícula ‘La Innocència’ el 25 de juny

Torna el cinema a la fresca a Berga. La capital berguedana acollirà una sessió de cinema a la fresca del Cicle Gaudí amb la projecció de la pel·lícula ‘La Innocència’ el 25 de juny.

Torna el cinema a la fresca a Berga i ho farà amb el Cicle Gaudí. Es programa una sessió gratuïta de cinema a la fresca que es farà el dijous, 25 de juny, a la plaça Font del Ros, a les 10 de la nit. La projecció és una iniciativa impulsada per l’Acadèmia del Cinema Català amb la col·laboració de les àrees de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Berga. D’aquesta manera es vol iniciar l’estiu amb una proposta de qualitat a l’aire lliure amb l’objectiu de promoure la cultura cinematogràfica entre els veïns i veïnes de la ciutat.

Una directora debutant

Les sessions de cinema del Cicle Gaudí que es realitzen habitualment al Teatre Patronat van ser cancel·lades el març passat. El motiu no va ser altra que la pandèmia de la Covid-19, fet que va comportar el tancament temporal de les sales de cinema per evitar els contagis. L’última projecció que va acollir la sala berguedana el mes de febrer va ser ‘La hija de un ladrón’ de Belén Funes. En aquesta ocasió, la pel·lícula proposada per a la sessió de cinema a la fresca serà ‘La Innocència’ de la directora debutant Lucía Alemany. Aquest títol formava part de la programació del primer trimestre de l’any del Cicle Gaudí.

Una pel·lícula autobiogràfica

‘La Innocència’ es basa en una experiència autobiogràfica de la directora del film. La pel·lícula explica la història de la Lis, una adolescent que somia convertir-se en artista de circ i escapar del seu poble. Per aconseguir-ho haurà d’enfrontar-se als seus pares. És estiu i la Lis es passa el dia jugant al carrer i flirtejant amb el seu xicot. Però el seu xicot és més gran que ella. La tafaneria dels veïns i veïnes i la manca d’intimitat obliguen la Lis a portar la seva relació en secret. No vol, de cap manera, que els seus pares no se n’assabentin, però aquest estiu idíl·lic acabarà i amb l’inici de la tardor la Lis descobrirà que està embarassada.

La pel·lícula està protagonitzada per Carmen Arrufat, Laia Marull, Sergi López i Joel Bosquet. Va obtenir vuit nominacions als Premis Gaudí de 2020. L’actriu Laia Marull, que interpreta a la mare de la protagonista, va obtenir el guardó a millor actriu secundària. El film és original en valencià, català i castellà, té una durada de 92 minuts i no està recomanat per a persones menors de 16 anys.

Mesures de seguretat durant la projecció

La projecció de la pel·lícula es farà incorporant una sèrie de mesures preventives d’higiene i seguretat per la Covid-19. L’aforament estarà limitat a un màxim de 200 persones. Es recomana arribar a la zona de la projecció amb temps suficient per accedir-hi. S’habilitarà una entrada i l’accés als espectadors i espectadores es permetrà mitja hora abans de l’inici de la projecció (21:30h). Les persones que assisteixin a la sessió hauran d’utilitzar la mascareta obligatòriament i disposaran de gel hidroalcohòlic per a la desinfecció de mans. En cas de pluja, la projecció del film se suspendrà.

Altres articles

Si t’ha agradat llegir Torna el cinema a la fresca a Berga potser t’interessa llegir l’agenda de la Revista Pànxing Berguedà.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.