Pànxing Berguedà

24, abril del 2024

Search
Close this search box.

24, abril del 2024

Notícies – Berguedà

Veurem La Patum de 2020 al setembre?

Berguedà
Salt de l'Àliga de la Patum de Lluïment de Berga
Salt de l’Àliga de la Patum de Lluïment de Berga, el 23 de juny de 2019 (horitzontal)

L’Ajuntament de Berga posposa La Patum de 2020 a causa del coronavirus. Es tracta d’una decisió motivada per la crisi d’emergència sanitària provocada per la COVID-19 que ha comportat diverses mesures preventives decretades per les autoritats governamentals i sanitàries.

La suspensió de la festa, que s’havia de celebrar del 10 al 14 de juny, respon al fet de no poder garantir que la celebració es desenvolupi amb les màximes garanties de salut i seguretat per a les persones que hi participen i en formen part.

Aquesta incertesa dificulta preveure l’evolució de la situació durant les properes setmanes i mesos. Tot i això, l’Ajuntament de Berga treballa amb la previsió de poder celebrar La Patum durant el mes de setembre. Això serà així sempre que les circumstàncies ho permetin. En aquest sentit, s’està contactant amb els diferents agents per poder tancar una data el més aviat possible. Cal tenir en compte, però, que hi ha diferents esdeveniments relacionats amb la celebració de la festa, més enllà dels cinc dies de Corpus.

D’altra banda, l’Ajuntament de Berga també resta a l’espera de saber quines són les indicacions i recomanacions dels Departaments de Salut i Cultura de la Generalitat de Catalunya per poder determinar la celebració o no de La Patum d’enguany.

Per últim, cal esmentar que La Patum és una festa transversal que comporta una organització complexa i que requereix mesos de preparació. Malgrat que es treballa amb nou calendari, no es pot descartar la possibilitat que es pugui suspendre definitivament per motius sanitaris.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.