Pànxing Berguedà

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Turisme Actiu – Berguedà

L’ADBerguedà crea 31 catàlegs d’activitats amb guia

Berguedà
activitats amb guia
En aquests 31 catàlegs s’hi poden trobar com a mínim 25 activitats amb guia que es poden realitzar al propi municipi

A l’estiu es va elaborar un recull d’activitats amb guia que es poden fer al Berguedà al 2020 i aquest catàleg es va reeditar per realitzar activitats d’hivern fa pocs mesos.

Davant de la situació de confinament actual, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà ha creat un catàleg per cada municipi (31 catàlegs) per incentivar que els habitants de la comarca realitzin activitats al seu mateix poble, que potser no havien fet mai, o que potser desconeixien que es podien fer. “El confinament municipal limita la mobilitat dels ciutadans, però pot incentivar a conèixer millor el poble on vivim” assegura Lluís Vall, president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. Segons Vall, “La situació de tancament municipal està portant als ciutadans al límit de l’angoixa i a la vegada els professionals de sectors turístics com els guies es troben en un punt de no retorn”.

Fomentar les activitats amb guia dins del municipi

En el municipi que hi trobem més activitat és a Vallcebre, on els seus habitants hi poden realitzar fins a 39 activitats guiades. En aquests catàlegs es presenten fins a 17 modalitats esportives com espeleologia, barranquisme, tir amb arc, raquetes de neu, parapent, BTT, activitats ambientals, astronomia…

D’aquesta manera es vol fomentar que els ciutadans desenvolupin activitats al mateix municipi, a la vegada que es promocionen les empreses d’activitats al medi natural. En aquest sentit Vall afirma que “cal aprofitar tot allò que ens ofereixen els termes municipals i descobrir-ho de la ma dels guies del berguedà amb un bon grapat d’experiències sense haver de sortir del municipi. Una oportunitat que en ofereix la situació i amb un gest que podem ajudar un xic el sector”.


Si t’ha agradat llegir la notícia L’ADBerguedà crea 31 catàlegs d’activitats amb guia. Un per cada municipi de la comarca, també et pot interessar Els antics Déus

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.