Pànxing Berguedà

17, abril del 2024

Search
Close this search box.

17, abril del 2024

Turisme Actiu – Berguedà

El Raiverd torna al Berguedà per quedar-se

Berguedà
b6e1f5529a9878361cf577cedd3fe2c9.jpg
Raiverd… Si sou de la generació dels 80 segur que el nom us sona, i molt. Va ser gràcies a aquest nom, Raiverd, que ens atrevim a dir que el Berguedà va començar a sonar com a referent en esports de muntanya i d’aventura. Durant els 90 aquesta prova multidisciplinària es va convertir en un referent: escalada, espeleologia, rem, BTT, orientació, natació, running… Tot i més en una sola prova. 

De fet, va ser un dels primers raids que es va organitzar a Europa i, des de 1990 fins al 2000, se’n va fer càrrec l’empresa No Limit S.L., capitanejada pels germans Bohígas. Els equips estaven formats per 4 corredors, més un equip d’assistència, i havien de superar diferents etapes durant els 7 dies que durava la competició.
 
Ara, després de gairebé 20 anys de l’última edició de la prova, torna i, segons asseguren els organitzadors, Zona 7 i el COB (Club d’Orientació del Berguedà), ho fa per quedar-se! Se celebrarà el 8 i el 9 de setembre, i, aquest primer any, tindrà un format més reduït i adaptat als nous temps per oferir un primer tast d’allò que serà en el futur el nou Raiverd, que es desenvoluparà íntegrament al Berguedà, un escenari fantàstic per a aquest tipus de proves.
 
 
En aquesta edició, es dividrà en 3 categories amb 3 nivells diferents: elit (molt exigent, equips de 3 corredors i dos dies de durada), aventura (exigència mitjana, equips de dos corredors i dos dies de durada) i open (exigència baixa, equips de dos corredors i un dia de durada).
 
 
Durant el transcurs del Raiverd, amb l’orientació com a protagonista, els equips hauran d’encarar-se a proves de cursa de muntanya, orientació, BTT, caiac, espeleologia i proves de cordes. Les categories de dos dies de durada tindran una parada obligatòria per passar la nit en un campament, on coincidiran amb la resta de corredors i seguidors. Tant el desenvolupament de la prova com la ubicació del campament es podran seguir en directe a través d’una plataforma de seguiment GPS en línia.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.