Pànxing Berguedà

19, maig del 2024

Search
Close this search box.

19, maig del 2024

Turisme Actiu – Berguedà

Finalitza la redacció urbanística de les Vies Blaves

Berguedà
92461a68f6a19ea0782b95ed7cded349.jpg
Aquest mes de març s’aprovarà el Pla director urbanístic del projecte, que farà transitables més de 300 quilòmetres –per a vianants i mitjans no motoritzats, com la bicicleta o el cavall– de lleres dels rius Llobregat, Anoia i Cardener. Les Vies Blaves passaran per una seixantena de municipis i se’n beneficiaran més de 5 milions de persones.

En línia amb la tasca centenària de la Diputació de Barcelona en la conservació i preservació del patrimoni, el projecte de les Vies Blaves preveu recuperar destacats elements monumentals del territori al llarg del riu Llobregat i els seus afluents, com ara el pont de l’antic ferrocarril de Berga, el pont del Diable de Martorell i el de la colònia Sedó. El projecte de les Vies Blaves també preveu la construcció d’un nou pont al pantà de la Baells.
 
Les Vies Blaves també posaran en valor els actius patrimonials de la demarcació, donant-los encara més visibilitat i facilitant accessos alternatius. És el cas del conjunt monumental de Cardona, el projecte cultural i turístic Mont Sant Benet de Sant Fruitós de Bages o el barri del Rec d’Igualada.
 
Innovació en seguretat
 
El projecte de les Vies Blaves inclou mesures pioneres en l’àmbit de la seguretat. La Diputació de Barcelona ha començat a treballar en un protocol de senyalització activa de tot el recorregut, amb la instal·lació de pals de seguretat que informin sobre el traçat de les vies, un sistema d’informació a la ciutadania únic a tot l’estat.
 
Tot el recorregut de les Vies Blaves, habilitat únicament per a vianants i vehicles no motoritzats, preveu punts d’accés als equips d’emergència en cas de necessitat.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.