Pànxing Berguedà

19, maig del 2024

Search
Close this search box.

19, maig del 2024

Turisme Actiu – Berguedà

L’hivern: l’estació per gaudir de la neu

Berguedà
8dfdff0db32cfe67da2487cda126bd48.jpg

Pels amants dels esports d'hivern, de qualsevol de les moltes varietats actuals, siguin esquiadors alpins, de muntanya o de fons; snowboarders, practicants d'heliesquí o, simplement, aquells que gaudeixen de les estacions d'esquí per lliscar amb els trineus o jugar amb les criatures als parcs de neu, el temps, entre les darreries de l'hivern i l'arribada de les noves neus, es pot fer molt i molt llarg. 

Lliscar a velocitat sobre la neu produeix unes sensacions difícilment comparables amb d'altres. El vent contra el cos, les sensacions de lleugeresa, de volatilitat, la gelor a les poques parts nues del cos són les que produeixen l'ansietat dels esquiadors davant l'arribada de les primeres nevades. Una sensació d'abstinència, quan fa mesos que no s'esquia, produeix la urgent necessitat, abans fins i tot de la primera esquiada, primer  de tot de disposar d'informació constant de les condicions meteorològiques, de l'estat de les estacions i de cadascuna de les pistes disponibles per començar a practicar els esports d'hivern.
 
Actualment aquesta necessitat d'informació prèvia a la pràctica dels esports de neu està resolta ja que, pràcticament, totes les estacions catalanes dels Pirineus, compten amb sistemes molt acurats d'informació meteorològica, amb dades absolutament actualitzades. Pàgines webs, amb informacions en temps real, o aplicacions pels dispositius mòbils són eines ja molt esteses per oferir als usuaris informació al detall de l'estat de les pistes i les previsions atmosfèriques.
 
Així doncs al desembre tot és a punt per poder gaudir d'una nova temporada de neu a les pistes del Pirineu català, una temporada, segur, plena de novetats. Les estacions dels Pirineus us hi esperen amb tot a punt per gaudir d'una nova campanya d'hivern.
 

La Molina, una estació d'alta competició

La Molina és la veterana d'entre totes les estacions d'esquí dels Pirineus, amb una existència de més de 100 anys, esquiar en ella és gaudir d'una de les millors estacions del Pirineu. La compaginació de l'esquí familiar i del d'alta competició s'ha convertit en una de les seves característiques, les seves complertes pistes i tres estadis de competició la fa receptacle d'entrenaments de molts clubs nacionals i internacionals. Però a la vegada, la seva oferta és prou àmplia i engrescadora per atreure a tota mena de públic amb propostes com el descens amb neumàtics de neu, raquetes, trineus de gossos o motos de neu. 
 
 
Tant a les pistes com a peu de pistes de La Molina podem trobar tota mena de serveis, des de gran nombre d'escoles d'esquí amb monitors titulats, que  permeten bé iniciar-se en els esports de neu, bé millorar-ne el nivell, bars i restaurants, lloguers de materials, ludoteca, parc de neu per als més menuts i servei mèdic, entre d'altres.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.