Pànxing Berguedà

18, maig del 2024

Search
Close this search box.

18, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya Berguedà

La màgia dels boscos del Moixeró

Cerdanya Berguedà
0f510cd367bad4a8ef3d4997a2f2267a.jpg

Dijous 2 d’agost començava una nova edició del programa d’activitats Cerdanya Senderisme de Salut: cos actiu, dinàmic i saludable dins un entorn privilegiat… amb la sortida de La màgia dels boscos del Moixeró.

La trobada amb el guia va tenir lloc a la plaça Major de Riu de Cerdanya, per a reagrupar cotxes i enfilar cap amunt, per la pista que porta cap al refugi del Serrat de les Esposes, i que no s’ha de deixar fins passat el pla de la Serra, just a tocar dels plans de Pi -una mica abans dels plans de Bor-, on la pista fa un gir marcat cap a la dreta i, davant nostre, surt una pista forestal tancada als vehicles per una barrera, i que és l’inici del nostre itinerari -hi ha una pedra marcada que ho indica-. 
 
Agafarem la pista que va pujant cap al nord, per a dirigir-se cap al coll de la Trapa, passant abans per uns cóms i una font d’aigua ben fresca. Al coll s’albiren les primeres vistes de la serra del Cadí, i la pista que el travessa portaria cap al refugi dels Cortals de l’Ingla. No es creua el coll, remuntant per la pista cap a l‘esquerra, passant per sota del grau de les Cireres. Descobrirem un magnífic i espès bosc obac, d’avetosa i de pi negre, i que a poc a poc ens va mostrant la seva maduresa i la seva espectacularitat, i on anirem trobant boixos, nerets, maduixeres i altres fruits de bosc. El camí ens conduirà cap a l’abeurador de la Font Freda de Riu, per arribar a un espai de pastures i culminar a un collet -amb grans vistes sobre la Cerdanya- des d’on trobarem, direcció sud, el Clot dels Amorriadors, amb la cabana de Moixeró, la bassa i, davant nostre, el verd Moixeró. Seguirem per un corriol cap al collet del Moixeró, amb les primeres vistes sobre el Pedraforca, i enfilarem cap al cim del Moixeró. L’itinerari té unes espectaculars vistes sobre la Tosa, el Moixeró, Bagà, Guardiola de Berguedà, l’embassament de la Baells, la serra d’Ensija, el Pedraforca i el Cadí…
 
 
Aquesta excursió ens permet viure una autèntica experiència, immersos en els boscos de les bagues de riu. Uns boscos madurs, on poder gaudir d’una bona caminada coneixent territori, natura i paisatge, i on també hem pogut dedicar una estoneta a caminar en silenci, concentrant-nos en eixamplar la nostra respiració, i gaudir del moment present, calmant la ment i percebent les sensacions des del sentir, no des del pensar. Les sensacions d’estar immersos i formar part d’un espai immens i molt gratificant, gaudint d’allò que hi és present, però que no sempre estem disposats a voler -i per tant, poder- percebre.
 
Un espai de pau, de quietud i de calma, on retrobar-nos amb nosaltres mateixos, i sentir que formem part d’allò que estem observant, malgrat que, a voltes, hi estiguem o ens hi sentim ben lluny -i no tan sols per la distància geogràfica-. Els boscos madurs de Cerdanya, ens ofereixen aquesta possibilitat de retrobament, de posar-nos en contacte amb la força tel·lúrica de la terra, estirar-nos sobre ella, abraçar-la, girar-nos, i veure l’evolució dels núvols entre el meravellós marc natural de les copes dels arbres als quals, si ens complau, podrem abraçar i copsar amorosament la seva benèfica energia.
 
 
L’itinerari La màgia dels boscos del Moixeró és una de les sortides que ofereix el programa Cerdanya Senderisme de Salut www.cerdanyasenderismedesalut.cat.
Per a més informació: nordicwalkingpirineus@gmail.com.
 
FITXA TÈCNICA:
 
Sortida i arribada: Plans de Pi (1.647 m)
Temps de recorregut: 5 h 
Punt més alt: Moixeró (2.090 m)
Una època per fer-lo: Tot l’any; a l’hivern, amb raquetes de neu
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.