Pànxing Berguedà

12, abril del 2024

Search
Close this search box.

12, abril del 2024

Turisme Actiu – Berguedà

La primera Escola Trail del món

Berguedà
7aa3cdbe521e8339c01d4c47e738f898.jpg

El Berguedà pot presumir de tenir la primera escola trail del món. L’Associació Esportiva Mountain Runners, coneguts ja pels molts d’èxits aconseguits pels seus socis, va decidir engegar aquesta iniciativa el mes d’octubre de l’any passat.

Ja feia temps que els rondava pel cap la idea de crear una escola que promogués els valors de l’esport a la muntanya, aprofitant que la comarca té les característiques ideals per practicar aquesta disciplina, l’atletisme de muntanya. Es va començar doncs amb una vintena de nens i nenes, i ara ja en són 45, repartits en 4 grups d’edats: prebenjamins, benjamins, alevins i infantils (des dels 6 fins als 15 anys). A punt de finalitzar el primer curs oficial de l’escola, el balanç és més que bo, amb la previsió d’arribar al centenar de nens de cara al curs vinent. Tot un èxit que només fa que confirmar que el Berguedà és un territori “mountain-runner”.

Els participants d’aquesta pedrera d’esportistes entrenen un o dos dies a la setmana, en funció dels desitjos i edats. A l’hivern l’activitat es fa al gimnàs de l’Institut Guillem de Berguedà i també a l’exterior; i quan s’allarga el dia, ja s’oblida el gimnàs per explorar territori. Monitors titulats són els encarregats d’acompanyar els petits atletes, i transmetre’ls no només els valors de l’esport sinó també el respecte i amor per la muntanya. La tècnica també és una part fonamental de l’entrenament, acompanyada de tot el que cal per ser un bon mountain runner: resistència, orientació, escalada…

Quan els nens i nenes arriben als 16 anys d’edat, i per tant, ja poden fer el salt oficial a la competició, el club els subvenciona -fins als 23 anys- la meitat de l’entrenament, dirigit pel professional Pau Bartoló.

L’Escola Trail forma part de l’estructura organitzativa de l’Associació, que a hores d’ara compta amb més de 450 socis quan encara no ha celebrat la primera dècada d’existència. Entre els seus socis més destacats cal comptar amb la campiona del món Núria Picas i el jove Dani Tristany; i el club s’ha proclamat també Campió de Catalunya per Equips a més de guanyar durant els últims tres anys la Copa Catalana de curses de muntanya.

Tot i els èxits i les felicitacions provinents de diferents sectors esportius d’arreu de l’estat, des de l’entitat, se senten poc recolzats pel govern local.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.