Pànxing Berguedà

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Turisme Actiu – Berguedà

Rutes i sopars a la fresca

Berguedà
fef106ea8df9a928ec3c8277bd5dd950.jpg

Fent Camí amb el Russi (Josep Maria Rossinyol). Aquest cop us acompanyarà ell, si voleu venir… Esteu tots convidats!

Com cada any en arribar l’estiu, tornen els ‘Sopars a la Fresca’ setmanals organitzats pel Club d’Esquí Berguedà (CEB), i m’hi tindreu fent de guia (com deia un amic meu, “la meva persona, física i intrínseca”). Cada any venen persones noves a aquests sopars, i durant l’estiu solen passar unes 250 persones diferents d’arreu de Catalunya.
 
Hi esteu tots convidats. No cal inscripció, només ganes de venir i ser a l’hora de sortida al lloc indicat. No cal ser soci del Club, però, si us en feu, us ho agrairem i tindreu molts avantatges. Cal portar entrepà, beure i llum frontal o lot per a la tornada, així com roba adequada i calçat còmode.
 
Com a mostra, us explico aquesta vegada una de les rutes que solem fer cada any. Són planeres, no gaire llargues i aptes per a tota la família, tot i que es recomana consultar prèviament el recorregut. Durant les diferents rutes es té oportunitat de veure i fotografiar tota mena de plantes i animalets. 
 
L’organització es reserva el dret de cancel·lar o modificar les dates de les sortides per causes meteorològiques o alienes a l’entitat. És per això que es recomana consultar la pàgina web del CEB setmanalment, així com les xarxes socials.
Horari: de dilluns a divendres de 7 a 9 del vespre. 
 

 
ITINERARI  I CRÒNICA
20 h 30’.- Plaça de l’església de Sant Martí d’Avià.- Pugem pel carrer del Padró fins a la plaça del mateix nom. Un cop aquí seguim pel carrer del Portal, carrer Abat Oliba i plaça Abat Oliba, creuem la plaça i baixem pel carrer Montserrat (aquest carrer surt ja als afores del poble), i quan arribem a l’última casa, que ens queda a mà esquerra, seguim recte per un antic camí (marques de color groc), deixant de banda la resta de camins. El nostre es torna cada cop més estret, de vegades ple d’herba, i acaba convertint-se en un corriol. Passem pel davant de casa Prat i Casancamp Nou, i arribarem a la carretera, que va des del Molí del Castell  a Graugés i Santa Maria d’Avià. En arribar a la carretera, davant nostre ens quedaran les cases de Casa en Camp Vell (Casancamp Vell).
20 h 43’.- Carretera.- Seguim pel costat d’aquesta cap a l’esquerra, direcció Molí del Castell. Aviat, però, deixem la carretera per seguir per una pista de terra que marxa cap a la dreta en direcció a la Casanova del Prat i Cal Comelles. 
Cruïlla.- Agafem la pista que marxa cap a la dreta. El camí de l’esquerra ens portaria a Cal Comelles.
20 h 55’.- Casanova del Prat. A la façana hi ha escrita la data 1922. La casa ens queda a mà esquerra. ALERTA. Aquí deixem la pista principal i agafem un camí que surt a mà dreta, pel costat de les construccions que hi ha a aquest costat. Aquestes ens queden a la nostra esquerra. El camí baixa fins a un torrent.
20 h 58’.- Torrent de cal Massec.- Creuem el torrent i seguim la pista, que ara comença a pujar. A mà dreta ens quedaran uns planells amb arbres molt macos.
21 h 08’.- Carretera.- És la que hem creuat fa una estona i que va des del Molí del Castell a Graugés i Santa Maria d’Avià. La creuem i seguim per un camí que puja. En arribar a dalt, ja veiem al fons l’església de Santa Maria d’Avià.
 
 
21 h 13’.- Església de Santa Maria d’Avià – Sopem tots plegats. Xafarderia: “Aquí em vaig casar jo”. 
22 h 00’.- Emprem el camí de tornada.- Aquest cop, seguim la GR-1 (marques vermelles i blanques), que en uns 15 minuts ens retorna al punt de sortida.
22 h 15’.- Plaça de l’església de Sant Martí d’Avià.

 

FITXA TÈCNICA:
Punt de sortida i arribada: Plaça de l’església de Sant Martí d’Avià. 
Durada aprox.: Anar i tornar, sense comptar les parades = 1h  
Dificultat: Fàcil. 
Nota per a totes les caminades dels ‘Sopars a la Fresca’: La durada no és fixa, depèn de la marxa que portem i de si fem petar la xerrada més o menys temps mentre sopem. Generalment, sortim a 2/4 de 9 i solem ser a casa a les 11 de la nit.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.