Pànxing Berguedà

18, maig del 2024

Search
Close this search box.

18, maig del 2024

Turisme Actiu – Berguedà

Tallers d’hivern de danses folk ACuR (Associació Cultural Rubricatus)

Berguedà
b29c0d3ec2fcc322a67ee18ad5a93eeb.jpg
L'Associació Cultural Rubri-catus (ACuR) de Puig-reig proposa dos tallers mensuals de danses tradicionals catalanes i d'arreu del món. 

Entre el mes de gener i de maig, s'ensenyen danses tan diverses com els llancers de Tuixent, la jota ma-llorquina, la mazurca, el vals familiar, i tot un ventall de dan-ses populars que formen part del repertori etiquetat com a ball folk. Hi ha danses en parella, danses en rotllana, en línia, etc…. que mostren la riquesa dels balls i les danses que s'han ballat a les places en els últims segles.
 
ACuR organitza activitats al llarg de tot l'any per ensenyar aques-tes danses i donar l'oportunitat de poder gaudir ballant. A més dels tallers que proposa entre els mesos de gener i maig, també organitza el Festival Berguedà Folk, un gran esdeveniment que es celebra el mes de setembre a Cal Pons i que aplega centenars d'aficionats al ball folk de tot Catalunya i d'altres països com França, Itàlia i Portugal.
 
FEBRER – 2015
Dissabte 28 febrer, de les 18h a 20h, a la Llar d'Avis, Puig-reig.
Danses de Creta i Grècia –FOTINI TRIGONAKI
Fotini Trigonaki és ballarina i professora de danses tradicionals gregues, formada també en dansa contemporània i contact improvisació. Nascuda a Creta, des de ben petita ha estat en contacte directe amb les tradicions i les danses de l'illa. Des del 2013 imparteix classes de danses gregues a Catalunya, centrant-se principalment en les danses de Creta. Els seus tallers són una mirada actualitzada als balls del país Hel·lènic, en què, la dansa tradicional, és l'eina per explorar de manera participativa la persona, el grup, l'expressió corporal, la identitat, la cultura i la festa. 
Preu: 8€ general / 4€ socis ACuR
 
MARÇ – 2015
Dissabte 14 de març, de les 18h a les 20h, a la Llar d'Avis, Puig-reig.
Borreia de 2 temps, Andro i Hanter-Dro. FERRAN VILÀ i COLELL
Aquest taller es dividirà en dues parts. La primera farà referència a l'aprenentatge de la borreia de 2 temps (dansa occitana), des del pas base fins a les petites variacions que es puguin donar. Pel què fa a la segona part, aprendrem 2 danses bretones (hanter-dro, andro). Les tres danses programades en aquest taller són molt utilitzades per la majoria de músics del panorama tradicional europeu. Us hi esperem a tots !!
Preu: 5€ general / gratuït socis ACuR

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.