Pànxing Berguedà

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Turisme Actiu – Berguedà

Una passejada per la Séquia

Berguedà
6fe33563829b8e236aedc057a51b250e.jpg
Fent Camí amb el Russi… Josep Maria Rossinyol.

Itinerari i crònica: 
Entrant a la Botjosa en cotxe, girem a l’esquerra pel carrer Dos-Cents Onze fins al final, girem a la dreta i agafem el carrer Dos-Cents Catorze fins al final on aparquem el cotxe.
10h 27’.- Sortim de la Botjosa.- Agafem una pista de terra ampla que surt a mà esquerra del carrer, cap a fora del poble, seguint “la ruta dels ibers – Poblat ibèric del Cogulló”. 
10h 37’.- Cruïlla en arribar a la séquia.- Aquí em separo de la Teresa i la Núria. Elles giren a l’esquerra per seguir el camí de la séquia i jo travesso la séquia i segueixo per la pista de terra. El camí que elles seguiran ara serà pel que jo retornaré.
10h 41’.- A mà dreta un camí porta a una àrea de repòs al costat de la séquia. Jo segueixo la pista ampla que fa un gir de 180º a l’esquerra. En arribar al següent revolt que gira 180º a la dreta deixo aquesta pista.
10h 45’.- Cruïlla.- En aquest revolt, com ja he dit, deixo la pista gran i agafo una pista que surt a l’esquerra i passa per un bosc de pins. 
10h 47’.- Cruïlla.- Arribo a una pista perpendicular que segueixo cap a l’esquerra. 
10h 51’.- Em retrobo amb la séquia. Hi segueixo en paral·lel.
10h 56’.- Pont sobre la séquia.- Em trobo amb la Teresa i la Núria. Elles segueixen el camí de la séquia i jo per la pista que anava. 
 
 
10h 58’.- Pont sobre la séquia.- Ens tornem a trobar, però cadascú seguim pel nostre camí. 
11h 02’.- Masia Mas de les Coves.- La veig al davant. Abans d’arribar, deixo la pista que hi porta i giro a la dreta agafant una pista que gira 180º. 
11h 14’.- Santa Magdalena de Bell-lloc.- La pista que segueixo va girant a l’esquerra. Al mig d’un camp, a mà dreta, veig aquesta església romànica que sembla abandonada. 
11h 19’.- La séquia.- La pista que segueixo arriba perpendicularment a la séquia on em retrobo amb la Núria i la Teresa. A partir d’aquí segueixo amb elles pel costat de la séquia. 
11h 32’.- Cruïlla – Roura Gros.- El tronc d’aquest roure sec, quasi repenjat sobre la séquia, és a l’altre cantó de la pista on hem arribat. Fem parada aquí per esmorzar. Si no pareu, heu de girar a l’esquerra per seguir la ruta.
11h 49’.- Reprenem el camí.- Com hem esmorzat al costat del Roure Gros, nosaltres agafem la pista en direcció dreta.
11h 59’.- Mas Terradelles.- En arribar quasi davant d’aquest mas la pista gira 90º a la dreta. Nosaltres deixem aquí la pista i anem cap a la casa. El camí passa pel seu costat. La casa ens queda a la dreta. 
12h 00’.- Cruïlla.- Abans d’acabar de passar tota la casa deixem aquest camí i girem a l’esquerra 90º seguint una pista que ens porta fins a la séquia, que ja podem veure. 
12h 01’.- La séquia.- Quan hi arribem girem a la dreta i seguim pel seu costat en direcció a la Botjosa. La séquia ens queda a l’esquerra.
 
 
12h 14’.- Mas de les Coves.- Arribem a la casa, que ens queda a mà esquerra. 
Cruïlla.- A la mateixa casa trobem una pista transversal i la seguim cap a l’esquerra. La casa ens continua quedant a l’esquerra. Abans no s’acabi l’edificació agafem un corriol que baixa en fort pendent a mà dreta, entre els arbres, per anar a retrobar la séquia. Al cap d’una mica, la creuem, però continuem pel seu costat.
12h 23’.- Pont sobre la séquia.- És un dels ponts en els quals ja ens havíem trobat els tres. Aquí la tonem a creuar i continuem seguint pel seu costat. Ara aquesta la tenim a mà esquerra.
12h 45’.- Cruïlla.- Lloc on m’he separat per primer cop de la Teresa i la Núria. Deixem de seguir el camí de la séquia i agafem la pista gran en direcció a la dreta, desfent el camí fet al matí. 
12h 56’.- La Botjosa.- Estem de retorn al cotxe.
 
Fitxa tècnica:
Punt de sortida i arribada: La Botjosa 
Durada aprox., tota la volta: sense comptar les parades 2h – (Nota: El temps de la ruta és l’invertit per nosaltres) 
Dificultat: Fàcil.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.