Pànxing Bages

30, abril del 2024

Search
Close this search box.

30, abril del 2024

Notícies – Bages

Jornades europees de patrimoni: obrint les portes del patrimoni cultural

Bages
cardona_02

Un any més, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural impulsa les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que està considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. #JEP2020

Jornades europees de patrimoni: obrint les portes del patrimoni cultural. Centenars de municipis i entitats de tot Catalunya se sumen a aquesta festa major del nostre patrimoni cultural, programant activitats gratuïtes durant el segon cap de setmana d’octubre per apropar el seu patrimoni cultural a la ciutadania. Així doncs, un gran ventall de propostes (des de portes obertes o visites guiades fins a concerts i activitats i tallers familiars, entre d’altres) que es podran consultar, organitzades temàticament i geogràficament, en l’agenda en línia.

Així doncs, les Jornades Europees de Patrimoni són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i l’atractiu del nostre patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat. Us convidem a viure noves activitats i experiències en aquesta propera jornada de portes obertes del patrimoni cultural.

10 d’octubre

Cardona

De 10:00 a 17:00 h Jornada de Portes Obertes al Castell de Cardona. Castell de Cardona s/n. Cardona. Activitat gratuïta. Seu de la col·legiata de Sant Vicenç, és una de les joies del romànic català. Tanmateix, va ser la darrera plaça a capitular a la guerra de Successió, episodi que es pot reviure a l’Espai 1714 amb una exposició i un videomapping.

Castell de Cardona

Manresa

12 h Inauguració de l’exposició Antropocè (Humans vs la Terra) Museu de la Tècnica de Manresa, Carretera de Santpedor 55. Activitat gratuïta. Manresa.

L’activitat humana sobre la Terra ha marcat una nova era des de la Segona Guerra Mundial. “Antropocè”, dona nom a aquest canvi a gran escala que ha transformat radicalment el paisatge geològic i també els ecosistemes del planeta. Innauguració a càrrec de la comissària

11 d’octubre

Guardiola de Berguedà

10.30 h. i 12.00 h Visita guiada al castell de Guardiola de Berguedà.Punt de trobada al jaciment del castell de Guardiola (accés pel camí que hi ha indicat a la carretera de la variant del túnel del castell de Guardiola, prop de la central hidroelèctica a la zona del Collet). Guardiola de Berguedà. Activitat gratuïta.Visita guiada al castell de Guardiola de Berguedà per tal de conèixer la història del jaciment i veure els resultats de les diverses excavacions fetes des de l’any 2010 fins al darrer estiu. Tanmateix, és obligatori l’ús de la mascareta.

Torre del castell de Guardiola

Castellar de n’Hug

De 11h a 15h i de 16h a 18h Portes Obertes a la fàbrica de ciment Asland. Paratge del Clot del Moro s/n. Castellar de n’Hug .Activitat gratuïta.L’antiga fàbrica de ciment Asland va funcionar del 1904 fins al 1975, però les restes avui visibles encara posen de manifest l’espectacularitat d’un dels conjunts fabrils més increïbles de la industrialització catalana. La visita permet entendre l’impressionant conjunt declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

Fàbrica de ciment de Castellar de n’Hug
10 i 11 d’octubre

Bagà

Visites guiades al Centre Medieval i dels càtars– Centre d’interpretació del Catarisme A través de les sales, diferents personatges ens explicaran el lligam dels càtars amb les nostres contrades i també coneixerem el ric passat de la capital històrica de l’alt Berguedà. Lloc: A l’antic Palau de Pinós de Bagà hi ha l’exposició permanent sobre el catarisme i l’època medieval a la vila de Bagà. Telf.619 746099. turismebaga@gmail.com. http://www.camidelsbonshomes.com. Consulteu l’oficina de Turisme de Bagà.

Per a més informació podeu CLICAR AQUÍ

Si t’ha agradat llegir Jornades europees de patrimoni: obrint les portes del patrimoni cultural, també et pot interessar llegir l’agenda d’activitats del Pànxing Berguedà, Bages i Solsonès.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.