Pànxing Berguedà

20, maig del 2024

Search
Close this search box.

20, maig del 2024

Cultura – Berguedà

Berga acollirà l’exposició “Un amor suprem, xarxes en la creació dissident” durant el mes d’agost al Convent de Sant Francesc

Berguedà
exposició
L’exposició es portarà a terme del 31 de juliol al 29 d’agost i l’horari d’obertura al públic serà el següent: les tardes de divendres a diumenge, de 17 a 20 h i els matins de dissabte i diumenge, d’11 a 14 h. L’entrada serà lliure i conviurà amb l’exposició permanent de la comparseria de La Patum.

El Convent de Sant Francesc acollirà, durant el mes d’agost, l’exposició “Un amor suprem, xarxes en la creació dissident”, una exposició creada per dones que busca amplificar les veus que han estat sistemàticament silenciades o menys visibilitzades i que tenen una aproximació no-convencional a la seva creació artística. Aquesta mostra representa una perspectiva molt territorial, ja que compta amb la participació d’artistes establertes al Berguedà i membres del col·lectiu i de la comunitat artística del Konvent: Valentina Risi, Anaïs Loison, Venus Villa, Alicia Calle, Anna Benet, Júlia Faura i Ivana Ray Singh. Aquesta mostra formava part de la programació dels actes del 8 de març de 2020, però l’esclat de la pandèmia de la Covid-19 va impedir que es portés a terme.

Pintura, mural i text

Una de les artistes presents en aquesta exposició és l’artista francesa Anaïs Loison. Als 20 anys va ser guardonada amb la beca nacional francesa Zellidja pel projecte artístic ‘Identitat(s)’ amb el qual va viatjar a l’Amazònia per documentar la vida de la comunitat Awajun en forma de llibre/diari, posteriorment rebent el Premi d’Escriptura de la mateixa beca. A Barcelona, ha col·laborat amb la Fàbrica de Creació La Escocesa amb el projecte Co-rpus i pròximament començarà un màster en Construcció i Representació de les Identitats Culturals a la Universitat de Barcelona.

La seva obra contempla el dibuix, la pintura i l’escriptura amb una mirada decolonialista respecte dels territoris, les cultures i el cos. La seva experimentació actual busca jugar amb les paraules i la seva sonoritat, provant el límit entre les llengües que parla, buscant nous llocs i mitjans d’expressió.

Pintura en lona

Alicia Calle Sáez és una de les altres artistes que trobarem en aquesta exposició. L’artista establerta a Gironella, busca rastrejar les mirades d’algunes d’aquestes dones que en les seves trajectòries recorren camins inexplorats, sovint prohibits. D’aquesta manera, espera que el seu exemple ens serveixi d’inspiració i que puguem, entre totes, caminar cap a una vida més igualitària, plural, col·laborativa, creativa, ecològica i lliure. Els seus dibuixos es presenten, doncs, com un homenatge a moltes dones, les experiències de les quals podem abraçar, per tal de nodrir la nostra pròpia experiència.

Ceràmica

La guardiolenca, Anna Benet, presenta l’exposició de peces de ceràmica titulada “Tares”. És la mostra d’un conjunt de peces que sorgeixen de la reflexió sobre els límits entre l’art i l’artesania. Mentre que l’artesania va lligada a la funcionalitat de l’objecte i a la producció seriada, l’art no busca produir objectes utilitaris i repetits sinó peces úniques, generalment acompanyades d’un discurs conceptual.

L’exposició, que segueix la reflexió iniciada per Octavi Serra en l’exposició “Inútil” que precedeix a la d’Anna Benet al cicle “Contemporanis”, planteja preguntes al voltant de què és el que passa quan traiem la utilitat a un objecte utilitari, en què es converteix.

Instal·lació audiovisual

La Venus Villa, una de les fundadores del projecte Konvent Ràdio, ens presenta el projecte “Com és a dins és a Fora”, un collage d’art sonor que obre i tanca l’emissió mensual de la ràdio. Aquest és un viatge sonor per l’exterior i per l’interior de l’espai de creació del Konvent, amb la voluntat d’apropar els oients.

Acte d’inauguració

L’exposició s’inaugurarà el dissabte, 31 de juliol, a les 18 h. Aquest acte comptarà amb la presentació de les diferents obres artístiques i també amb activitats musicals i performatives a càrrec de diferents artistes.

Hi haurà un petit concert a càrrec de la cantautora Valentina Risi, una artista italiana resident al Konvent que a través de l’electrònica, descobreix amb força una veu pròpia a través de cançons extremadament delicades i misterioses, vulnerables alhora punyents. Acaba de publicar el seu segon disc “The Line” al segell Hidden Track, acompanyada d’Ildefons Alonso (El Petit de Cal Eril, Metrinova, La Sentina) produït i gravat íntegrament al Konvent de Cal Rosal. Seguidament, l’artista multidisciplinar menorquina Ivana Ray Singh, portarà a terme la performance “Sempre tens ancla en un port segur”, una performance que busca reflexionar al voltant de les xarxes que ens sostenen, protegeixen i uneixen. Per finalitzar, hi haurà l’actuació de tres discjòqueis: DJ Sor Te Misa, DJ Coconauta i DJ Ivana Ray Singh.

Font: Ajuntament de Berga

Si t’ha agradat llegir la notícia Berga acollirà l’exposició “Un amor suprem, xarxes en la creació dissident” durant el mes d’agost al Convent de Sant Francesc, també et pot interessar llegir El Berguedà vol donar una volta al turisme amb la nova campanya de promoció.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.