https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Cultura – Maresme

Carnestoltes, el regnat de la rauxa

Maresme
32afc066708b29b45ded7cf39ed09be1.jpg
Sa Majestat el Rei Carnestoltes ja arriba, el rei de la rauxa i la disbauxa arriba entre festes, música, disfresses i un cert descontrol. Les disfresses un any més… les reines del carrer, carrers que es veuran colonitzats per carrosses, per bandes de músics i per les disfresses més impensables protagonitzant rues i cercaviles. Dies per ballar, per riure, per disfressar-se i emmascarar-se abans de l’arribada del temps de Quaresma amb totes les seves prohibicions.

Dijous Llarder donarà el tret de sortida a una setmana de festa. Entre les tradicions gastronòmiques, la botifarra d’ou, paradigma dels excessos alimentaris de les festes, junt amb els llardons i les truites donaran el tret de sortida a la disbauxa de Carnestoltes. L’endemà mateix del dijous més gras de tot el calendari, Sa Majestat Carnestoltes arribarà a pobles i ciutats per presidir una festa irreverent per definició, caracteritzada pels excessos de tota mena. Uns dies on es pot viure com es vulgui, gaudir del món del revés i fer escarni del poders públics, amb un seguit de pregons, discursos o versots depenent de les zones. A més de les mascarades que protagonitzen les rues arreu del país, on es veuran les disfresses més originals, les més provocatives, les més sofisticades….
 
Una setmana de festes per deixar-se anar i gaudir de la festa més boja i transgressora, abans no arribi Dimecres de Cendra, amb les seves ploraneres per l’enterrament de la Sardina i la fugida de Sa Majestat Carnestoltes fins a l’any vinent.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.