https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Cultura – Maresme

Descobreix la cultura del Maresme a partir de rutes gamificades 

Maresme
maresme
Quatre rutes divideixen la comarca amb enigmes que s’han de resoldre a les ubicacions corresponents. Finalitzar cada itinerari té recompensa.

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha creat unes rutes gamificades per promocionar la cultura al Maresme entre el públic familiar i jove. A través de la pàgina web http://app.turismemaresme.cat es pot accedir a les quatre rutes que divideixen la comarca geogràficament de sud a nord, només cal disposar d’un telèfon mòbil amb connexió a internet i tenir activada la geolocalització. Està disponible en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

rutes

La iaia del Maresme, el personatge ideat pel Consorci per fomentar el turisme familiar, és el fil conductor de les rutes, que tenen el nom dels seus amics emplomallats: a l’Alt Maresme es pot fer la ruta de la Puput, al Baix Maresme és la ruta d’en Picotet, al Maresme Centre hi trobem la ruta de Cames Llargues i, al Maresme Centre-Alt, la ruta d’en Xatrac.

Cadascun d’aquests itineraris té entre 13 i 15 reptes als quals li corresponen una ubicació en la que s’ha de resoldre un enigma. Pot ser un trencaclosques, una endevinalla, un element amagat… i cada enigma va acompanyat també d’informació interessant i curiositats. L’objectiu és descobrir la comarca de forma lúdica, visitant els seus racons tot jugant.

A més, acabar una ruta té recompensa! Es poden aconseguir descomptes a diversos establiments de la comarca, com un 2×1 en una ruta infantil a lloms d’un ruc a Rukimon, un 10% de descompte a la masia de turisme rural Can Rosich o un 2×1 en una sortida en veler amb Cara al Vent.

Aquestes i moltes ofertes més t’esperen al final de cada itinerari, on també podràs veure, a través d’un pòdium, qui l’ha acabat amb menys temps. Les rutes transcorren per diferents municipis, motiu pel qual es pot aturar el joc i tornar-lo a reprendre un cop estiguem a la nova ubicació.

Abans de començar a descobrir la comarca us recomanem:

  • Llegir amb atenció els continguts dels apartats INFORMACIÓ IMPORTANT i MECÀNICA DEL JOC.
  • Que utilitzeu el navegador Chrome.
  • Sempre teniu disponible un mapa per saber on sou i veure quines són les parades del recorregut. La icona està a la cantonada superior dreta de la pantalla.
  • Estar preparats per aconseguir recompenses al finalitzar el joc.

Reuneix a família o amics, carrega bé el mòbil i a jugar!

exemple rutes

Si t’ha agradat llegir Descobreix la cultura del Maresme a partir de rutes gamificades, també et pot interessar llegir Festa Major de Sant Martí de Teià.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.