Pànxing Bages

29, maig del 2024

Search
Close this search box.

29, maig del 2024

Cultura – Bages

El Documental del Mes torna demà a la Plana de l’Om amb ‘Com jo vulgui’ de Samaher Alqadi

Bages
??????????
Un relat sobre la maternitat i els límits de la llibertat a l’Orient Mitjà.

El Documental del Mes, coordinat per MEES i CineClub, torna demà dijous 2 de setembre (19h) a l’Espai de la Plana de l’Om amb la projecció del documental ‘Com jo vulgui’ de Samaher Alqadi, un viatge per explorar les arrels de la desigualtat de gènere a l’Orient Mitjà. Com a novetat, a partir d’aquest mes de setembre el Documental del Mes avança l’horari i es projectarà a les 19h. 

Tràiler del documental ‘Com jo vulgui’ de Samaher Alqadi

El moviment feminista a Egipte està agafant més força que mai. Cada cop hi ha més dones que s’atreveixen a alçar la veu contra l’assetjament sexual, però aquesta irrupció de coratge ve de lluny.

La Primavera Àrab va portar esperança de llibertat i canvis; no obstant, sovint s’oblida que durant la multitudinària protesta del 25 de gener de 2011 a la plaça Tahrir del Caire es van produir salvatges violacions en grup. La indignació de les dones egípcies va desencadenar una gran protesta per defensar els seus drets. La directora Samaher Alqadi va estar a primera línia per capturar una revolta de les dones que va passar desapercebuda als mitjans de comunicació.

Durant el rodatge, Alqadi es va quedar embarassada i el film reflexiona sobre la maternitat i els límits de la llibertat.

A través d’una narrativa profundament personal, Alqadi explica els records dolorosos de la seva infància per il·lustrar els obstacles als quals s’enfronten moltes noies en les societats àrabs. 

Per garantir les mesures de seguretat i control, l’Espai de la Plana de l’Om tindrà les entrades numerades i les invitacions es poden adquirir anticipadament a través d’internet a www.kursaal.cat

El Documental del Mes

Us recordem que El Documental del Mes té com a objectiu acostar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible i incrementar la presència del documental europeu a les pantalles cinematogràfiques. Amb aquesta finalitat, habitualment, el primer dijous de cada mes s’estrena una pel·lícula documental de qualitat, de temàtica i procedència diversa, a 40 ciutats de Catalunya, país Valencià, Illes Balears i resta de I’Estat Espanyol. Els Documentals es projecten en versió original subtitulada en català a Catalunya, Alacant i les Illes Balears i en versió original subtitulada en castellà a la resta de l’Estat. La selecció de documentals la realitza un comitè de selecció de Paral·lel40.

Font: Kursaal. Espai d’Arts Escèniques de Manresa

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.